Primul comparator de energie electrică pentru populație, pe Conso.ro

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Primul comparator de energie electrică pentru populație, pe Conso.ro

Conso.ro anunță că pune la dispoziția populației primul comparator online de energie electrică, venind astfel în sprijinul celor care doresc să compare produsele de furnizare a energiei electrice, pentru a face alegerea cea mai potrivită.

Conso.ro este un portal independent de comparații și informații financiare pentru consumatori din România. Serviciile oferite de Conso.ro sunt gratuite pentru consumatori.

Conusmatorul casnic are posibilitatea, prin lege,  să-și schimbe furnizorul de energie, pentru a avea cea mai avantajoasă ofertă. Conso.ro a decis să extindă sfera informațiilor utile oferite consumatorilor  din zona financiară către zona furnizorilor de utilități.

“Pentru un consumator care nu dispune de cunoștințe în domeniu, analiza ofertelor unui număr foarte mare de furnizori reprezintă o misiune aproape imposibilă. Conso.ro lansează un comparator care, printr-un singur click, le va permite tuturor, în mod gratuit, să vadă care sunt costurile totale ale facturii lunare, precum și diferențele dintre ofertele furnizorilor de energie electrică”, afirmă Alin Iacob, Managing Partner Conso.ro.

La fel ca și în cazul ofertelor băncilor, când diversele tipuri de comisioane pot crește semnificativ costul unui credit cu dobândă relativ redusă, și în cazul energiei electrice oferta care pare cea mai avantajoasă se poate dovedi în final mai scumpă. “De exemplu, taxa de rezervare zilnică anulează de cele mai multe ori prețul mai mic al energiei electrice active, astfel încât consumatorii trebuie să nu se lase seduși de mesajele publicitare ale furnizorilor, ci să analizeze oferta în ansamblu și să calculeze costul lunar al facturii”, afirmă Alina Simion, Project Manager Utilități la Conso.ro.

Astfel, o ofertă din piață unde prețul energiei active este de 0,151 lei/kw, la care se adaugă o taxă de rezervare de 0,15 lei/zi ajunge să fie mai scumpă decât alta în care prețul energiei active este de 0,195 lei/kw, dar nu conține taxa zilnică de rezervare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.