Primul hub vehicle-to-grid, operat de Nissan, Enel și Nuvve

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic, Info Consumatori, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Primul hub vehicle-to-grid, operat de Nissan, Enel și Nuvve

Primul hub vehicle-to-grid (V2G) complet comercial din lume este acum operațional în Danemarca, datorită colaborării dintre producătorul de automobile la nivel mondial Nissan, compania energetică multinațională și pionier în tehnologii inteligente de rețea Enel și Nuvve, cu sediul în California, un important furnizor de servicii V2G.

_AM10053_limpia„Abordarea provocărilor de mediu cu care se confruntă societățile din întreaga lume necesită o gândire inteligentă și o nouă abordare a modelelor tradiționale de gestionare și distribuție a energiei. Anunțul istoric de astăzi din Danemarca marchează un pas important în gestionarea acestor provocări. Cu tehnologia V2G, vehiculele electrice vor juca o parte integrantă în sistemele de management al energiei ale viitorului. Faptul că o societate a integrat comercial această tehnologie deschide calea pentru aplicarea comercială la scară largă a acestei tehnologii în toată Europa”, a declarat Gareth Dunsmore, director Vehicule Electrice, Nissan Europe.

Ernesto Ciorra, șeful Enel pentru Inovare și Dezvoltare Durabilă, a precizat: „Lansarea de astăzi urmează anunțul comun cu Nissan în timpul COP21 din decembrie. În urmă cu doar câțiva ani, ideea de comercializare V2G părea nerealistă. Astăzi, împreună cu partenerii noștri, devine o realitate. Enel se mândrește să fie lider în industria energetică, atât în dezvoltarea de oferte V2G, cât și în introducerea lor pe piețele mondiale, începând cu Danemarca. Acum avem un hub de vehicule electrice pe deplin funcțional, ce oferă servicii de echilibrare a rețelei daneze. Cu V2G putem mări stabilitatea rețelei, permițând în continuare integrarea energiilor regenerabile în mixul de generare, care reprezintă nucleul strategiei globale energetice a Enel. V2G este unul dintre domeniile durabile de inovare, care ne duce spre o societate cu emisii reduse de carbon, în beneficiul generațiilor prezente și viitoare.”

„Nuvve este încântată să fie parte a primei flote comerciale V2G, atât cu Frederiksberg Forsyning, cât și cu Energinet.dk. În colaborare cu Nissan si Enel, ne propunem să implementăm cât mai multe proiecte V2G în Danemarca și în alte țări, în viitorul apropiat, folosind vehiculele și încărcătoare comerciale și standard ce privesc platforma Nuvve de agregare inteligentă GIVe ™”, a afirmat Gregory Poilasne, președinte și director general executive al Nuvve.

Devenind primul client care integrează comercial și găzduiește unitățile V2G la sediul central din Copenhaga, compania de utilități Frederiksberg Forsyning a instalat 10 unități Enel V2G și a achiziționat 10 mașini Nissan e-NV200, cu zero emisii, 100% electrice, care se vor alătura flotei companiei. Când mașinile e-NV200s nu sunt utilizate, ele pot fi conectate la noile unități Enel V2G de la locației și pot primi energie și pot furniza energie înapoi în rețeaua națională, la cerere, transformând în mod eficient mașinile în soluții mobile de energie. Capacitatea totală pusă la dispoziție de către încărcătoarele Enel V2G de 10 kW se ridică la aproximativ 100 kW, se precizează într-un comunicat al Enel.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *