Primul român în Board-ul Asociatiei Mondiale a Operatorilor Nucleari. Cosmin Ghiță, Directorul General al SNN, numit Guvernator

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara, Semnal, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Primul român în Board-ul Asociatiei Mondiale a Operatorilor Nucleari. Cosmin Ghiță, Directorul General al SNN, numit Guvernator

Începând cu data de 1 ianuarie 2020, Cosmin Ghiță, Directorul General al SN Nuclearelectrica, va ocupa poziția de Guvernator în Board-ul Guvernatorilor din cadrul Centrului World Association of Nuclear Operators (WANO-Asociația Mondială a Operatorilor Nucleari ) de la Atlanta. Cosmin Ghiță este primul roman în Boardul WANO.

Parte din responsabilitățile lui Cosmin Ghiță va fi aceea de reprezentare a membrilor Centrului Atlanta, dar și a membrilor globali ai WANO în cadrul Board-ului global al organizației, precizează Nuclearelectrica într-o informare transmisă BVB.

Board-ul WANO este responsabil în fața membrilor pentru direcțiile generale și succesul organizației. Pentru a promova angajamentul membrilor la un nivel foarte înalt, Board-ul WANO include trei membri din fiecare centru regional pe lângă Președintele Board-ului, Președintele executiv și Directorul General.

WANO este asociaţia deţinătorilor de centrale nucleare din întreaga lume. Înfiinţată în 1989, WANO este o organizaţie non-profit, cu peste 130 de membri, care operează mai mult de 430 de reactoare nucleare civile în întreaga lume.Sediul se află în Londra, cu o sucursală în Hong Kong. Există patru Birouri centrale regionale, în Atlanta, Moscova, Paris şi Tokyo.

Societatea Naţională Nuclearelectrica din România este membru al Asociaţiei Mondiale a Operatorilor Nucleari.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *