Profit de 1,6 miliarde lei la Hidroelectrica în 2017. Cel mai mare din istoria companiei

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Profit de 1,6 miliarde lei la Hidroelectrica în 2017. Cel mai mare din istoria companiei

Hidroelectrica a obţinut anul trecut un profit brut de 1,6 miliarde de lei, rezultatul fiind cel mai bun din istoria companiei, a declarat, Bogdan Badea, Preşedintele Directoratului, la o conferinta de profil.

“Potrivit rezultatelor neauditate, estimăm un profit brut de 1,6 miliarde de lei, cel mai bun de până acum în istoria companiei. Rezultatul s-a datorat disponibilităţii hidroagregatelor şi controlului pe costuri. Producţia a fost de 14 TWh, faţă de 14,5 TWh prognozat. A fost un an sub media multianuală din punct de vedere hidrologic”, a afirmat, citat de Agerpres.

Pe primul semestru compania a realizat doar 32% din investiţiile bugetate, însă, al doilea semestru, investiţiile au fost realizate la nivelul a peste 90% din cele bugetate, astfel că, per total, valoarea indicatorului a ajuns la 62% la nivelul întregului an. In 2017, compania a renegociat contractul colectiv de muncă şi a majorat cu 15% salariile angajaţilor, cu 6% anul trecut şi cu restul în acest an, concomitent cu transferul contribuţiilor sociale, a mai spus Bogdan Bade, potrivit Agerpres.

La conferinta a fost prezent si ministrul Anton Anton, care a declarat recent că “pentru a ajunge la bursă, Hidroelectrica trebuie să devină mai atractivă, să pună carne pe ea, să se mai îngraşe”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *