Profit record la Nuclearelectrica: creștere cu peste 88% în primul trimestru

Publicat pe Categorii Business, Esential, Flux energetic
Prima Pagina Actual Esential Profit record la Nuclearelectrica: creștere cu peste 88% în primul trimestru

Pentru primul trimestru, societatea  Nuclearelectrica a raportat  un profit net de 66,861 milioane lei, cu 88,68% mai mare decât  cel din perioada similară din 2015, de 35,435 milioane lei, potrivit Raportului trimestrial aferent trimestrului I al exercitiului financiar 2016.

Proiecte-de-investitii-300x146

Foto: Sursa – Nuclearelectrica

Veniturile societăţii au scăzut în T1 cu 2,4%, la 457,753 milioane lei, în timp ce cheltuielile din exploatare s-a diminuat cu 14,42%, la 378,457 milioane lei.

Principalele investiţii puse în funcţiune pe primele 3 luni ale anului sunt: modernizarea staţiei de tratare a apei, în valoare de 4,237 milioane lei; sistem de achiziţie şi prelucrare date Smart Candu Tools, în valoare de 3,369 milioane lei; instalare sistem monitor efluenţi lichizi on line şi integrarea unitară cu sistemul actual, în valoare de 1,467 milioane lei.

Proiectul Unitățile 3 și 4 CNE Cernavodă, se negociază intens pe documentele investiției

În ce privește Proiectul Unitățile 3 și 4 CNE Cernavodă, în perioada februarie – aprilie 2016 s-au desfășurat runde intensive de negociere ale documentelor investiției, se precizează în Raportul companiei. În data de 9 noiembrie 2015 a fost semnat Memorandumul de Înțelegere privind dezvoltarea, construirea, operarea și dezafectarea Unităților 3 și 4 de la CNE Cernavodă între SNN și China General Nuclear Corporation (CGN). Guvernul Romaniei a emis Scrisoarea Suport pentru acest proiect în data de 19 ianuarie 2016.

Având în vedere aspectele menționate mai sus, precum și stadiul negocierilor cu Investitorul Selectat pentru dezvoltarea Proiectului Unităților 3 și 4 CNE Cernavodă, conducerea Societății este încrezătoare că proiectul dezvoltat de Energonuclear și care ar urma să fie continuat de noua companie de proiect, va continua în viitor și că va exista o cerere în viitor pentru energia electrică ce urmează a fi produsă de către Unitățile 3 și 4, se menționează în Raportul companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *