Profitul Nuclearelectrica a crescut de 77 de ori, grație producției și încasărilor

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Profitul Nuclearelectrica a crescut de 77 de ori, grație producției și încasărilor

Profitul Nuclearelectrica a crescut de 77 de ori în primul semestru al anului, la 133,8 milioane lei, comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul creşterii producţiei şi a încasărilor. Creștere s-a înregistrat și la producţia de electricitate a companiei, cu 5,5% .

Printre factori care au contribuit la rezultatele din primul semestru al anului 2017 comparativ cu perioada similară a anului trecut , prezentate de SNN, sunt:

  • Cresterea cu 5,5% a cantitatii de energie electrică produsa și livrată de CNE Cernavodă, în conditiile unei opriri planificate semnificativ mai reduse a unității de la Cernavodă;
  • Creșterea veniturilor din vânzarea energiei electrice cu 20,2%, datorită atat cantitatii de energie electrica livrata mai mare (+6,5%), cat si a preturilor medii efectiv realizate mai mari cu 12,83%.

Sursa foto: www.nuclearelectrica.ro

Producţia de energie a companiei a crescut în primul semestru cu 5,5%, la 5.066 GWh, ”în condiţiile unei opriri planificate semnificativ mai reduse a unităţii”, arată raportul companiei. Veniturile din vânzarea energiei electrice au săltat în primele şase luni cu 20,2%, la 869,7 milioane lei.

Compania a beneficiat de creşterea preţurilor energiei pe piaţa românească în acest an.”Preţul mediu ponderat de vânzare, pentru cantităţile de energie vândute (fără piaţa de echilibrare), rezultat în semestrul I al anului 2017, este de 170,21 lei/MWh (…). În semestrul I al anului 2016, preţul mediu ponderat de vânzare, pentru cantităţile de energie vândute (…), a fost de 154,09 lei/MWh”, se prezintă în raportul companiei transmis BVB.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *