Profitul Nuclearelectrica a crescut de 77 de ori, grație producției și încasărilor

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Profitul Nuclearelectrica a crescut de 77 de ori, grație producției și încasărilor

Profitul Nuclearelectrica a crescut de 77 de ori în primul semestru al anului, la 133,8 milioane lei, comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul creşterii producţiei şi a încasărilor. Creștere s-a înregistrat și la producţia de electricitate a companiei, cu 5,5% .

Printre factori care au contribuit la rezultatele din primul semestru al anului 2017 comparativ cu perioada similară a anului trecut , prezentate de SNN, sunt:

  • Cresterea cu 5,5% a cantitatii de energie electrică produsa și livrată de CNE Cernavodă, în conditiile unei opriri planificate semnificativ mai reduse a unității de la Cernavodă;
  • Creșterea veniturilor din vânzarea energiei electrice cu 20,2%, datorită atat cantitatii de energie electrica livrata mai mare (+6,5%), cat si a preturilor medii efectiv realizate mai mari cu 12,83%.

Sursa foto: www.nuclearelectrica.ro

Producţia de energie a companiei a crescut în primul semestru cu 5,5%, la 5.066 GWh, ”în condiţiile unei opriri planificate semnificativ mai reduse a unităţii”, arată raportul companiei. Veniturile din vânzarea energiei electrice au săltat în primele şase luni cu 20,2%, la 869,7 milioane lei.

Compania a beneficiat de creşterea preţurilor energiei pe piaţa românească în acest an.”Preţul mediu ponderat de vânzare, pentru cantităţile de energie vândute (fără piaţa de echilibrare), rezultat în semestrul I al anului 2017, este de 170,21 lei/MWh (…). În semestrul I al anului 2016, preţul mediu ponderat de vânzare, pentru cantităţile de energie vândute (…), a fost de 154,09 lei/MWh”, se prezintă în raportul companiei transmis BVB.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *