Programul ”Casa Verde Fotovoltaice” continuă: buget de două miliarde lei în 2024

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic, Info, Info Consumatori, Regenerabile, Solar
Prima Pagina Actual Esential Programul ”Casa Verde Fotovoltaice” continuă: buget de două miliarde lei în 2024

Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a anunțat bugetul pentru 2024 pentru Programul ”Casa Verde Fotovoltaice”, respectiv două miliarde de lei și a reluat o declrație de zile mari: “Ne oprim atunci când vom avea panouri fotovoltaice şi pe ultimul acoperiş din România!”

„Vom deschide o nouă sesiune „Casa Verde Fotovoltaice” în acest an, dacă se constată capacitate de instalare a acestor panouri”, a spus Fechet.

Alte două programe vor fi finanțate în 2024: primul se referă la finanţarea „Săptămânii Verzi” în şcolile din România și va continua „Iluminatul public stradal”. “Încă există în România sate sau comunităţi care folosesc lămpi ineficiente din punct de vedere energetic, lămpi vechi, foarte mari consumatoare de energie. Şi acest program se va opri când şi ultima uliţă din România va avea iluminat cu led. Am prins în acest program 500 de milioane de ei. Vom deschide un nou program de eficienţă energetică în clădiri publice, pentru care am alocat 600 de milioane de lei”, a menţionat ministrul Fechet.

Pentru Programul de apă-canal, pe baza unui buget de 1,5 miliarde de lei, ar urma să fie finanţate sisteme integrate de alimentare cu apă şi staţii de canalizare.

Bugetul propus pentru programul-pilot ”Rabla pentru sobe” se ridică la valoarea de 500 de milioane de lei, iar finanţarea se acordă pentru dispozitivele cu randament de minimum 80% şi emisii mici de poluanţi, a anunţat ministrul.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *