Programul “Casa Verde” se reia  cu “Plus-uri” pentru populație și mediu

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Programul “Casa Verde” se reia  cu “Plus-uri” pentru populație și mediu

Programul ‘Casa Verde’ va fi reluat, în 2016, după cinci ani de pauză, şi vine cu o serie de plusuri gândite pentru populaţie, iar din punctul meu de vedere acesta este mai aşteptat decât ‘Rabla Plus’, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer.

‘Pentru programul Casa Verde am gândit câteva ‘Plus-uri’ pentru populaţie. …Acest sector poate atinge o nouă dimensiune dacă şi consumatorii casnici din România vor deveni producători, înlocuind sistemele clasice de energie cu cele ‘verzi’. Aşa că, anul acesta, vom lansa în premieră în România ‘Casa Verde Plus’, un program mult îmbunătăţit faţă de varianta din 2011, cu beneficii mult mai mari pentru mediu şi populaţie’, a afirmat Paşca Palmer, citată de Agerpres.

În acest an, vor primi finanţate prin ‘Casa Verde’ nu numai proiectele ce vizează sistemele de încălzire, ci şi materialele de izolaţie ecologice sau construcţia de acoperişuri verzi. Pentru acest an, alocarea financiară în cazul programelor ‘Casa Verde’ şi ‘Casa Verde Plus’ este de 150 milioane lei, din care peste 45 de milioane de lei merg către extensia ‘Plus’.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *