România intră în iarnă fără un program pentru sectorul energetic aprobat de Guvern

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic România intră în iarnă fără un program pentru sectorul energetic aprobat de Guvern

Este pentru prima dată când România intră în sezonul rece fără ca Guvernul să fi adoptat măsurile necesare privind trecerea vârfului de consum din perioada iernii. “În premieră, în acest an, nu s-a dat o hotărâre de guvern pentru stabilirea măsurilor necesare pentru trecerea vârfului de iarnă. Cu vechiul Guvern nu am reuşit să finalizăm programul de iarnă pentru sectorul energetic, deşi ni s-a promis, am luat legătura cu noul ministru, am retransmis propunerile noastre”, a declarat Octavian Lohan, membru Directorat Transelectrica, la conferința organizată de publicația Focus Energetic.

Potrivit unui secenariu realizat de Transelectrica – în cea mai neagră variantă ce vizează două săptămâni consecutiv cu minus 20 de grade – consumul României s-ar ridica la 9600 MWh. Din fericire, potrivit anunţurilor de ultimă oră ale meteorologilor, România nu va avea parte de o iarnă extremă în acest an, a spus Lohan.

Joi dimineață, 26 noiembrie, producţia de energie electrică a României înregistra un nivel record de 10.000 de MW, potrivit datelor Transelectrica.

Compania ROMGAZ este pregătită „pentru o stare de normalitate”, respectiv temperaturi medii de – 5, – 7 grade şi pe alocuri – 10 grade, a anunțat Vasile Ciolpan, Director Departament Comercializare Energie în cadrul companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *