Programul de termoficare, prelungit de Guvern până în 2020

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Programul de termoficare, prelungit de Guvern până în 2020

Perioada de implementare a Programului guvernamental ”Termoficare 2006-2015 – căldură și confort’ se prelungește până în anul 2020, a decis Guvernul printr-o Hotarâre aprobată în ședința de miercuri, scrie Agerpres în ediția online.

Decizia a fost luată având în vedere necesarul de investiții în infrastructura de producere, transport și distribuție a energiei termice. De asemenea, a fost luat în considerare faptul că, din suma totală de 2,120 miliarde de lei, prevăzută inițial prin HG nr. 462/2006 pentru finanțarea programului, s-au alocat, până în prezent, aproximativ 420 de milioane de lei. Restul sumei, circa 1,7 miliarde de lei, va fi alocată pentru finanțarea programului în perioada 2015-2020.

Programul are ca obiective modernizarea, retehnologizarea și dezvoltarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a localităților, precum și eficientizarea, creșterea accesibilității si îmbunătățirea calității serviciului public de alimentare cu energie termica a localităților.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *