Programul Electric-Up: Ministerul Energiei a analizat 2180 de dosare din cele 2536 depuse pentru finanțare

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Programul Electric-Up: Ministerul Energiei a analizat 2180 de dosare din cele 2536 depuse pentru finanțare

Ministerul Energiei a analizat până în acest moment 2180 de dosare depuse pentru finanțare în Programul Electric-Up și a transmis către aplicanți 851 de solicitări pentru clarificare și completare. În fiecare zi de  luni a săptămânii , ministerul publică un status actualizat al Programului.

Concret, urmează să finalizăm, în următoarele săptămâni, analiza tuturor celor 2536 de dosare și să comunicăm solicitările de clarificare către toți participanții care nu au avut dosarele complete/conforme, comunică Ministerul Energiei.

După parcurgerea acestei etape vor fi solicitate proiectele tehnice, aplicanților evaluați ca fiind eligibili, conform Ghidului de finanțare. Perioada de înscriere în cadrul primei sesiuni a Programului ElectricUp s-a finalizat în data de 3 februarie 2021.

Urmează etapa de analiză și evaluare, în conformitate cu prevederile ghidului. În această etapă vor fi solicitate clarificări și completări aplicanților privind documentele depuse în etapa de înscriere.

Toate informațiile cu impact în implementarea Programului ElectricUp vor fi actualizate în timp util pe site-ul Ministerului Energiei.

„ElectricUp” este un program de finanțare pentru întreprinderi mici și mijlocii și domeniul HORECA, din 4 decembrie 2020

În vederea pregătirii tehnice a proiectelor, Ministerul Energiei invită să se consulte proiectul ghidului de finanțare „ElectricUp”, pentru întreprinderi mici și mijlocii și domeniul HORECA, privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a staţiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

Descarcă Ghidul ElectricUp – 2020

http://energie.gov.ro/wp-content/uploads/2020/12/Ghid-ElectricUp-03-12-2020.pdf

Atenție! Se recomandă solicitantilor sa consulte Ghidul ElectricUp, aprobat prin Ordinul ministrului economiei, energiei si mediului de afaceri nr. 3402 din 28.11.2020, publicat in Monitorul Oficial nr. 1176 din 04.12.2020 si Anexa la Ordin, publicata in Monitorul Oficial 1176bis din 04.12.2020. De asemenea, pentru o mai bună înțelegere a Ghidului, vă solicităm să consultați concomitent și Schema ajutorului de minimis. Atât Ghidul cât și Schema de minimis pot fi accesate la adresa: energie.gov.ro/electricup. Eventualele neconcodanțe între Platforma și Ghid, vor fi rezolvate pe măsura identificării lor de către utilizatori.

Sunt eligibili operatorii economici din domeniul HORECA care indeplinesc conditia prevazuta la art.11 lit.a) si IMM-uri din toate domeniile de activitate cu exceptia activităţilor care se incadreaza în unul dintre sectoarele prevăzute în cuprinsul anexei 1 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, cu respectarea Regulamentului (UE) nr. 1.407/2013 al Comisiei din 18 decembrie 2013 privind aplicarea articolelor 107 şi 108 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, referitoare la ajutoarele de minimis.Conform Art. 10, alin. (3) din Ghidul de finanțare, Operatorii economici au obligația de a urmări informațiile referitoare la Program pe pagina de internet energie.gov.ro, pe toată perioada de înscriere, până la semnarea cererii de finanțare, precum și pe perioada de implementare și monitorizare. În acest sens, vă rugăm să consultați pagina de internet energie.gov.ro/electricup, pentru mai multe informații și clarificări referitoare la Programul ElectricUP.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *