Programul #UcenicElectrician 2020: 300 de elevi, dotați cu tablete. Burse neîntrerupte, ateliere de dezvoltare personală și internship

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Programul #UcenicElectrician 2020: 300 de elevi, dotați cu tablete. Burse neîntrerupte, ateliere de dezvoltare personală și internship

Distribuție Oltenia, companie din Grupul CEZ, a ales să fie singurul operator din țară care susține școala profesională prin dotarea tuturor elevilor cu instrumentele digitale necesare pentru a continua procesul educațional în această perioadă. Astfel, 300 de elevi și profesori au fost dotați cu tablete pentru susținerea școlii online

Pentru că nu trebuie să existe pauze în formarea profesională, iar operatorul Distribuție Oltenia își învață Ucenicii încă de mici să se adapteze și să performeze, acesta a mers dincolo de atribuțiile lui în susținerea pregătirii tehnice a elevilor care au ales clasa de Electrician exploatare centrale, stații și retele electrice din cele 6 județe, susțin reprezentanții companiei. Dotarea a ajuns și la profesorii care sunt diriginții acestor clase, tocmai pentru ca legătura între școală, elevi și operator să nu fie întreruptă.

De asemenea, Distribuție Oltenia a continuat să își recompenseze elevii implicați în programul #UcenicElectrician cu bursele lunare de 200 de lei, care au fost acordate primilor cinci elevi din fiecare clasă, bazându-se pe notele obținute în cadrul orelor desfășurate online.

Compania a păstrat intacte fondurile alocate burselor elevilor din anul școlar 2019 – 2020 și a susținut acest beneficiu și pentru elevii anului școlar 2020 – 2021, distribuind aproape 140 000 lei/per fiecare an școlar.

Așadar, în continuare, primii 5 elevi din fiecare clasă vor primi pe parcursul anului școlar câte 200 de lei suplimentar față de bursa oferită de Ministerul Educației.

Viitorul generației de profesioniști

Nici programul de internship plătit Electrician Junior nu a fost afectat. Această etapă se află la a doua ediție și oferă tinerilor o sursă de venit și un loc de muncă, imediat după liceu.

În prima ediție, cea din anul școlar 2019 – 2020, 24 elevi din cei 33 de absolvenți ai experienței de 3 ani, din județele Argeș și Dolj, au beneficiat de un program de internship plătit, timp de 6 luni, oferit de compania Distribuție Oltenia și de partenerii săi. Dintre aceștia, 8 au fost angajați în cadrul companiei Distribuție Oltenia înainte de finalizarea internshipului, în județele Argeș și Gorj.

Și anul acesta 19 tineri absolvenți din Argeș, Dolj și Gorj au continuat să învețe de la cei mai experimentați specialiști. Angajarea lor chiar înaintea finalizării internshipului este deja un lucru obișnuit, în județul Gorj 2 dintre aceștia au fost deja angajați. După încheierea perioadei de 6 luni, în luna februarie 2021 și ceilalți Electricieni Juniori vor fi redirecționați către posturile disponibile, în cadrul companiei sau la partenerii Distribuție Oltenia, în funcție de evaluările obținute.

Pentru anul școlar 2021 – 2022, această experiență se va adresa elevilor care vor finaliza cei 3 ani în proiect, din județele Argeș, Gorj și Teleorman.

În anul școlar 2021 – 2022, programul #UcenicElectrician:

       Crește în continuare cu un nou județ partener;

       Continuă să fie o alternativă educațională pe care se pot baza tinerii, așa cum o fac deja aproape 300 dintre ei, din cele 6 județe.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *