Proiect: Ecotichet de 45.000 lei pentru un autovehicul nou electric

Publicat pe Categorii Flux energetic, Mediu
Prima Pagina Actual Flux energetic Proiect: Ecotichet de 45.000 lei pentru un autovehicul nou electric

În acest an, cei care vor achiziţiona un autovehicul nou 100% electric vor primi un ecotichet în valoare de 45.000 de lei. Pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km, se va acorda un voucher de 20.000 de lei. Informațiile sunt incluse în Ghidul de finanţare destinat programului multianual 2017 – 2019, dedicat promovării vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, postat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Mediului.

Ecotichetul se scade din preţul de comercializare, cu TVA, al autovehiculului achiziţionat, diferenţa fiind asigurată de către solicitant din surse financiare proprii şi/sau surse financiare complementare: credite bancare sau finanţare în baza unui contract de leasing financiar.

Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic are caracter multianual, se aplică la nivel naţional şi se desfăşoară în perioada 2017-2019, iar finanţarea se va realiza din veniturile Fondului pentru mediu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *