Proiect eșuat după 8 ani de negocieri. CE Oltenia va denunța documentele încheiate cu China Huadian Engineering Co. Ltd pentru construirea unui grup nou pe cărbune de 600 MW de la Rovinari. Acționarii, informați cu privire la efectele juridice

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii, Minerit, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Proiect eșuat după 8 ani de negocieri. CE Oltenia va denunța documentele încheiate cu China Huadian Engineering Co. Ltd pentru construirea unui grup nou pe cărbune de 600 MW de la Rovinari. Acționarii, informați cu privire la efectele juridice

Complexul Energetic Oltenia renunță la proiectul din 2012 de construire a unui grup nou pe cărbune de 600 MW de la Rovinari cu China Huadian Engineering Co. Ltd (CHEC). În decembrie 2020, acționarii companiei au decis cu privire la „poziția companiei asupra oportunității proiectului de construire a unui grup nou de 600 MW la SE Rovinari cu luarea în considerare a tuturor aspectelor recente ale pieței de energie interne și europene, precum și asupra intenției și capabilității reale de a-l implementa”, respectiv să se renunțe la acest proiect, o investiţie de circa un milliard de euro, după 8 ani de negocieri cu chinezii de la CHEC.

La ședința AGEA, programată pentru data de 22 februarie, se va prezenta acționarilor un Raport de analiză privind efectele juridice ce decurg din denunțarea documentelor încheiate cu partenerii China Huadian Engineering Co. Ltd (CHEC) precum, dar fără a se limita la acordul acționarilor, contracte de furnizare etc.

Decizia vine în contextul în care, conform planului de restruturare, CE Oltenia se angajează să închidă aproape 1.000 MW pe cărbune și să investească în în grupuri pe gaze și panouri fotovoltaie.

Chinezii și-au  tot fac planuri la Rovinari! Iată că după mai bine de 8 ani de discuții și negocieri, blocaje peste blocaje în derularea proiectului, o serie de acorduri semnate la Palatul Victoria, povestea grupului energetic se încheie aici. Reamintim că China Huadian Engineering a fost selectată să deruleze investiţia în urma unei licitaţii internaţionale derulată în luna mai 2012, la care a participat și compania japoneză Marubeni Corporation.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *