Proiect ‘zero energie’ la Mogoşoaia

Publicat pe Categorii Eficienta energetica
Prima Pagina Eficienta energetica Proiect ‘zero energie’ la Mogoşoaia

Asociaţia Greenitiative dezvoltă un proiect zero energie, în comuna Mogoşoaia, prin care îşi propune să ofere consiliere pentru construirea unor clădiri cu eficienţă energetică ridicată, a declarat miercuri directorul Asociaţiei, Felicia Ienculescu, citat de Agerpres.

„Vrem să modernizăm o clădire existentă pe care să o transformăm într-un instrument didactic, pentru a arăta că se poate face ceva în ceea ce priveşte reducerea influenţei factorului uman asupra climei prin emisiile de gaze cu efect de seră. Dorim să dezvoltăm şi să implementăm programe educaţionale în colaborare cu şcoli, cu universităţi şi cu asociaţii profesionale, folosind această clădire ca instrument didactic”, a precizat Ienculescu pentru Agerpres.

De asemenea, un alt obiectiv al proiectului constă în consilierea familiilor cu venituri reduse pentru a-şi scăderea costurile cu energia. „Este vorba despre oameni aflaţi la extrema societăţii şi care îşi consumă foarte mare parte din resurse pe energie. În studii, aceşti oameni sunt numiţi săraci din punct de vedere energetic. Vrem să găsim soluţii, la care să lucreze şi ei, pentru a le îmbunătăţi condiţiile de trai”, a mai spus reprezentanta Asociaţiei.

Beneficiarii proiectului vor fi elevi de şcoală şi liceu, studenţi, familii vulnerabile, profesionişti din domeniu şi persoane particulare care vor să construiască o astfel de locuinţă.

Proiectul este finanţat prin granturile Spaţiului Economic European SEE 2009 – 2014 în cadrul Fondului ONG în România, componenta trei, Dezvoltare Durabilă, iar suma nerambursabilă este de 71.693 de euro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *