Proiectul BRUA, lucrările sunt în grafic: Peste 500 muncitori lucrează pe 17 șantiere, la 3 stații de comprimare, aproximativ 500 de kilometri de conductă

Publicat pe Categorii Esential, Investitii / Tranzactii, Petrol si gaze, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Proiectul BRUA, lucrările sunt în grafic: Peste 500 muncitori lucrează pe 17 șantiere, la 3 stații de comprimare, aproximativ 500 de kilometri de conductă

Lucrările sunt în grafic la proiectul BRUA. În prezent, se lucrează pe 17 șantiere, fiind implicați un număr total de aproximativ 500 de muncitori în această fază a construcției, lucrările fiind în grafic. Întrucât lungimea aproximativă a gazoductului este de 500 de kilometri, proiectul este împărțit în 100 de tronsoane a câte 5 kilometri de fir linear (conductă de gaze) pe fiecare tronson. Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, însoțit de Directorul General al Transgaz, Ion Sterian, a efectuat la finalul  săptămânii o vizită de lucru pe șantierul din zona Nodului Tehnologic Podișor, județul Giurgiu.  În cadrul acestei vizite, ministrul Andrușcă s-a întâlnit cu echipa care coordonează lucrările de la punctul de lucru Podișor și a verificat stadiul lucrărilor la stația de comprimare de Podișor și la gazoductul BRUA.

La punctul de lucru de la Podișor, Transgaz are contractate lucrări pe trei șantiere: stația de comprimare Podișor, șantierul pentru gazoduct și cel pentru nodul Podișor.

“Am vrut să vin pe șantierul BRUA pentru a mă asigura de faptul că lucrările sunt în grafic și pentru a mă asigura că există capacitatea administrativă pentru a gestiona un proiect de o asemenea amploare. Dezvoltarea proiectului BRUA de către Ministerul Economiei, prin Transgaz, este un succes incontestabil. Acest proiect este unul de importanță deosebită pentru securitatea energetică a României și este considerat un proiect strategic și pentru Uniunea Europeană. Mă bucur să constat că lucrările sunt în grafic și doresc să-l felicit pe domnul Director General Sterian și echipa sa pentru modul în care gestionează BRUA. Cifrele proiectului sunt cu adevărat impresionante: 3 stații de comprimare la Podișor, Bibești și Jupa, aproximativ 500 de kilometri de conductă, peste 500 de oameni care lucrează în toate punctele de lucru în prezent, număr care este așteptat să crească în viitor, zeci de mii de metri cubi de pământ și sute de tone de materiale de construcții. Avem toate motviele să fim mândri de efortul și implicarea muncitorilor și inginerilor români”, a declarat Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă.

Directorul General al SNTGN Transgaz SA, Ion Sterian, a prezentat echipa care coordonează lucrările de la Podișor și a precizat că întreaga activitate de proiectare a fost făcută de Transgaz, iar majoritatea produselor au fost contractate de la firme românești.  ”Mulți dintre cei pe care îi vedeți pe șantierele BRUA lucrează și în alte zone și parcurg zilnic sute de kilometri cu mașina, pentru a verifica stadiul lucrărilor și pentru a se asigura că respectăm graficul. Sunt persoane dedicate, unii dintre ei sunt din alte zone ale României: Ploiești, Botoșani și sunt departe de familie. Însă toți realizează cât de important este acest proiect și își doresc reușita. Avem foarte mulți tineri în echipă, pe care vrem să îi formăm.”

Proiectul BRUA constă în construirea unei conducte noi de transport gaze care va conecta Nodul Tehnologic Podișor cu Stația de Măsurare Gaze Horia pe direcția Podișor-Corbu-Hurezani-Hațeg-Recaș-Horia. Acest nou coridor vizează diversificarea rutelor de transport gaze naturale din regiunea Mării Caspice înspre Europa Centrală, valorificarea unor noi surse de gaze naturale în perimetrele off-shore din Marea Neagră, precum și valorificarea volumelor de gaze naturale aferente acestor surse pe piața românească și europeană și posibilitatea curgerii fizice bidirecționale permanente pe interconectările cu Bulgaria și Ungaria.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *