Proiectul centralei de la Iernut, negocierile se încheie cu un memorandum. Nou angajament: se continuă lucrările, care să fie finalizate până la finele anului

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Proiectul centralei de la Iernut, negocierile se încheie cu un memorandum. Nou angajament: se continuă lucrările, care să fie finalizate până la finele anului

Proiectul centralei de la Iernut, se pare că s-a ajuns la o înțelegere între Romgaz și  asocierea Duro Felguera – Romelectro. Romgaz a decis, pentru a patra oară, să prelungească cu două săptămâni suspendarea notificării de reziliere a contractului pentru Dezvoltarea CTE Iernut, potrivit unui comunicat transmis BVB. Motivul: să fie timp suficient să se pregătească actul aditional care să certifice continuarea lucrărilor. Romgaz și asocierea Duro Felguera – Romelectro au încheiat un  memorandum în acest sens.

“În conformitate cu prevederile Legii nr. 24/2017 și art. 234 alin. (1), din Regulamentul A.S.F. nr. 5/2018, S.N.G.N. ROMGAZ S.A. informează acționarii și investitorii asupra faptului că, în data de 20 mai 2021, a prelungit suspendarea notificării de reziliere a Contractului de lucrări nr. 13384/2016, având ca obiect Dezvoltarea CTE Iernut, prin construcția unei centrale termoelectrice de 430 MW, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze, până la data de 2 iunie 2021.Decizia de prelungire a suspendării notificării de reziliere a Contractului de lucrări nr. 13384/2016 a fost luată ca urmare a încheierii unui memorandum prin care părțile au stabilit condițiile în care lucrările ce fac obiectul contractului de lucrări pot fi continuate și finalizate și prin care și-au asumat angajamentul de a depune toate diligențele necesare pentru obtinerea aprobărilor corporative și încheierea, până la data de 2 iunie 2021, a unui act aditional, la contractul de lucrări, pentru continuarea și finalizarea lucrărilor”, se precizează în informarea companiei.

Este pentru a patra oară când Romgaz amână decizia de a rezilia contractul încheiat cu consorțiul format din Romelectro și Duro Felguera. La începutul lunii mai, Romgaz a anunţat că prelungeşte cu două săptămâni suspendarea notificării de reziliere a contractului încheiat cu Romelectro şi Duro Felguera pentru dezvoltarea centralei de la Iernut, deoarece la nivelul conducerii companiei Duro Felguera au intervenit modificări şi s-a solicitat reluarea negocierilor pentru identificarea de soluţii privind finalizarea obiectivului de investiţii cât mai repede.

Directorul general a Romgaz, Aristotel Jude, a declarat recent că se doreşte finalizarea centralei până la sfârşitul acestui an.

Romgaz a semnat, în 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut. Centrala ar fi trebuit să fie dată în folosinţă la începutul anului 2020, potrivit planurilor iniţiale.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *