Proiectul centralei electrice de la Iernut, într-o faza nouă de dezvoltare: Trei dintre cele patru turbine pe gaze şi două generatoare vor ajunge la destinație pe 14 martie

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Proiectul centralei electrice de la Iernut, într-o faza nouă de dezvoltare: Trei dintre cele patru turbine pe gaze şi două generatoare vor ajunge la destinație pe 14 martie
  • Romgaz va investi, în acest an, 856 de milioane de lei la termocentrala Iernut

Proiectul noii centrale electrice de la Iernut, centrală în ciclu combinat gaze-abur, a intrat într-o faza nouă de dezvoltare. Trei dintre cele patru turbine pe gaze şi două generatoare, ce au fost descărcate în Portul Constanţa joi vor ajunge la Iernut, judeţul Mureş, pe 14 martie și vor fi instalate în a doua parte a anului, potrivit reprezentanților Romgaz.

Proiectul centralei de la Iernut are o valoare totală de 268 milioane de euro şi este finanţat din fonduri proprii Romgaz şi din Planul Naţional de Investiţii. Centrala va fi finalizată în anul 2020 şi este construită de asocierea Duro Felguera (Spania) şi Romelectro (Romania), în cadrul unui proiect ,,la cheie’.

Romgaz va investi în acest an 856 de milioane de lei la termocentrala Iernut.

“Proiectul a intrat în execuţie în 2017 şi are o perioadă de finalizare de 36 de luni şi pot să vă spun că totul se desfăşoară ca la carte şi suntem în grafic cu toate etapele planificate. Nouă centrală, cu patru grupuri generatoare, va fi amplasată în perimetrul CTE-Iernut, în vecinătatea grupurilor existente şi constitue o componentă importantă în lanţul valoric integrat al gazelor naturale”, a declarat Bela Balasz, directorul pentru management energetic al Romgaz, citat de Agerpres.

Potrivit reprezentantului Romgaz, randamentul noilor grupuri energetice va fi de 56,42%, faţă de randamentul actual de circa 38%, scăzând astfel consumul de combustibil gaze naturale şi implicit emisiile de noxe şi carbon.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *