Proiectul de lege privind măsurile de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, lecturat de Guvern. Ar urma să intre în vigoare la 1 septembrie!

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Legislativ
Prima Pagina Actual Flux energetic Proiectul de lege privind măsurile de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, lecturat de Guvern. Ar urma să intre în vigoare la 1 septembrie!

Proiectul de lege privind măsurile de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, lecturat de Guvern. Va fi trimis la Parlament, urmând să intre în vigoare la 1 septembrie

Guvernul a dezbătut, în ședința de miercuri, 13 ianuarie, în primă lectură, proiectul de lege privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, care ar urma să intre în vigoare la 1 septembrie 2021.

Premierul Florin Cîțu a declarat că proiectul urmează să fie transmis la avizare la ministere şi apoi la Parlament pentru dezbateri și aprobare. “Acest proiect merge acum la ministere pentru avizare şi după aceea va merge în Parlament. Este o transpunere de directivă”, a precizat Cîţu, potrivit Agerpres.

Proiectul de lege stabilește criteriile de încadrare în categoria consumatorilor vulnerabili de energie și reglementează măsurile de protecție socială pentru aceștia şi, în special, accesul la resursele energetice pentru satisfacerea nevoilor esenţiale ale gospodăriei în scopul prevenirii şi combaterii sărăciei energetice

Proiectul poate fi consultat la adresa:

https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2021/01/LGANEXE.pdf


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *