Promisiuni pentru iarnă! Bucureștenii vor avea apă caldă și căldură la parametrii normali!

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Promisiuni pentru iarnă! Bucureștenii vor avea apă caldă și căldură la parametrii normali!

Iarna vine cu vești bune pentru bucureșteni. Cel puțin așa reiese din declarațiile autorităților! Nu va crește prețul de producție la energia termică, bucureştenii trebuie să fie liniştiţi că vor avea apă caldă şi căldură la parametrii pe care îi doresc, au dat asigurări oficialii ANRE și ai Ministerului Energiei.

forum intact2

„Avem premise pentru ca în iarna 2015/2016 toţi producătorii, cei 38 calificaţi în schema de bonus (n.r. – de cogenerare) să nu înregistreze creşteri de preţ de producţie la energia termică. O veste bună şi pentru dânşii, cât şi pentru primari şi pentru cetăţenii beneficiari ai serviciului public. Rămâne să vedem mai departe cum evoluează tariful de transport şi distribuţie şi preţul final. Dar asta este altă discuţie”, a declarat Emil Calotă, vicepreședinte ANRE, într-o conferinţă pe teme de energie.

Bucureştenii trebuie să fie liniştiţi în această iarnă, pentru că vor avea apă caldă şi căldură, a afirmat Andrei Gerea, ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri. Marcel Nicolăescu, director general la ELCEN, a confirmat cele spuse de șeful său de la minister. „Noi, cele două entităţi, care asigurăm producţia – ELCEN, transportul şi distribuţia – RADET, ne constituim pentru această iarnă, pentru prima dată în istoria Bucureştiului, într-un comandament de iarnă, dispecerat unic, care să coordoneze de aşa manieră lucrurile încât Capitala şi locuitorii să nu sufere de agentul termic. Din discuţiile pe care le-am avut cu RADET, în fiecare săptămână de 2-3 ori, suntem aproape pe final cu acest protocol de aşa manieră încât lucrurile să evolueze bine la momentul în care vom demara furnizarea agentului termic”, a explicat Nicolăescu, citat de Agerpres.

Falimentul RADET – variantă în lucru

Ministrul Gerea a anunțat că autorităţile iau în calcul varianta falimentului RADET şi a creării unui alt RADET , care să fie direct administrat de Primăria Capitalei.

„Un sistem integrat este de dorit, să avem producţia şi distribuţia, dar pot exista şi alte variante. RADET are o mare dificultate, anume financiară. De multe ori s-a discutat de această fuziune ELCEN-RADET. Sunt motive juridice care au împiedicat această fuziune, apărută mai ales în decembrie, anul trecut. Noi studiem două variante. Trebuie studiat cât anume poate fi dat către primărie, către unitatea administrativ-teritorială, transferul unei părţi a ELCEN către unitatea administrativ-teritorială, sau crearea unui RADET 2 sub directa administrare a primăriei Capitalei. Asta înseamnă falimentul RADET şi darea acestui serviciu ulterior către un alt operator capabil să furnizeze aceste servicii”, a precizat Gerea.

În opinia sa, fuziunea ELCEN – RADET este imposibilă în acest moment având în vedere nivelul mare al datoriilor Regiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.