PSD propune vouchere de energie pentru consumatorii vulnerabili

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic PSD propune vouchere de energie pentru consumatorii vulnerabili

PSD va solicita, în prima şedinţă a coaliţiei de guvernare, adoptarea în regim de urgenţă a unor modificări şi completări la legislaţia privind protecţia cetăţenilor faţă de creşterea galopantă a preţurilor la energie electrică şi gaze naturale,  anunță deputata Viorica Sandu, Grupul parlamentar al PSD.

Potrivit comunicatului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, în acest moment funcţionăm pe o lege propusă de actualul ministru PNL al Energiei, Virgil Popescu, Legea plafonării preţurilor la energie, adoptată de fosta majoritate parlamentară, care nu oferă o protecţie reală a cetăţenilor şi poate provoca un efect de domino ce va determina prăbuşirea unor instituţii şi companii strategice din economia românească.

Va trebui ca în viitoarea şedinţă de coaliţie să venim cu alt act normativ, atât pentru persoanele vulnerabile, cât şi pentru companiile româneşti, pentru diminuarea acestor efecte negative şi pentru protejarea adecvată a acestora. Este urgent necesară o şedinţă cu ministrul Energiei şi găsită altă modalitate mai accesibilă pentru populaţie şi companii, se precizează în comunicat.

De asemenea, în comunicat sunt prezntate principalele soluţiile pe care PSD le va propune în coaliţia de guvernare, respectiv:

1. Acordarea de vouchere de energie consumatorilor vulnerabili, astfel încât să se evite procedurile birocratice şi să se asigure o protecţie reală pentru această categorie.

2. Simplificarea procedurilor de plată a compensaţiilor pentru furnizorii de energie, astfel încât activitatea acestora să nu fie afectată.

3. Reglementarea unor sancţiuni pentru furnizorii de energie care nu respectă plafoanele impuse de legislaţia în vigoare.

4. Extinderea schemei de ajutor de stat pentru marii consumatori din energie din economie şi la IMM-urile afectate puternic de creşterea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *