“Punem Oamenii din energie în lumină“ Marius Cîmpeanu, Director Direcția Energie, CEZ Vânzare: Coordonez o echipă de 12 oameni, iar prioritatea mea este să le ofer tot suportul necesar astfel încât să se dezvolte și să le întăresc încrederea în ei, ca specialiști

Publicat pe Categorii Esential, Interviuri InvesTenergy, Semnal
Prima Pagina Actual Esential “Punem Oamenii din energie în lumină“ Marius Cîmpeanu, Director Direcția Energie, CEZ Vânzare: Coordonez o echipă de 12 oameni, iar prioritatea mea este să le ofer tot suportul necesar astfel încât să se dezvolte și să le întăresc încrederea în ei, ca specialiști

Piața energiei va trece printr-o schimbare semnificativă…. Mai mult ca oricând îmi doresc ca sectorul energetic să fie “stabil și predictibil”

Marius Cîmpeanu

Piața energiei va trece printr-o schimbare semnificativă, determinată de obiectivul sectorului de a avea emisii zero și de necesitatea ca rețelele de distribuție să devină digitale, gestionate în timp real. De asemenea, digitalizarea, cercetarea și inovarea vor fi în topul priorităților pentru sectorul energetic… Mai mult ca oricând îmi doresc ca sectorul energetic să fie “stabil și predictibil”, ne spune Marius Cîmpeanu, Director, Direcția Energie CEZ Vânzare.

Continuăm dialogurile noastre cu specialiști din sectorul energetic,  “Punem Oamenii din energie în lumină”. Astăzi, cu și despre Marius Cîmpeanu, Director Direcția Energie, CEZ Vânzare.

Vă rog să vă prezentați –  studii, experiență  profesională. Aș dori să ne spuneți și câteva cuvinte despre dumneavoastră, ca să vă cunoaștem mai bine?

Am absolvit Facultatea de Marketing si Comerț Exterior din București în 2003, iar ulterior am obținut un certificat și o diplomă în management acordate de Open University OUBS – CODECS și o diplomă de coach intern acordată de Spoluprace s.r.o.

Am o experiență de 15 ani în diferite poziții de management în cadrul CEZ Vânzare, iar de 7 ani sunt membru al Directoratului companiei.

Pentru că îmi plac provocările, de-a lungul timpului, m-am implicat în tot ceea ce a fost inovator pentru companie. Activitatea mea principală se concentrează pe propunerea și implementarea strategiei de hedging pentru clienții companiei. Sunt responsabil de activitatea de prognoză a consumului pe termen scurt, mediu și lung, de strategia de prețuri pentru consumatorii finali, iar de curând am devenit responsabil de implementarea digitalizării în cadrul companiei, ca exemplu: implementarea tehnologiei UiPath (RPA) pentru o parte din procesele CEZ Vânzare și automatizarea și uniformizarea sistemului de raportare în cadrul companiei.

Coordonez o echipă de 12 oameni (Direcția Energie și Suport), iar prioritatea mea este să le ofer tot suportul necesar astfel încât să se dezvolte și să le întăresc încrederea în ei, ca specialiști. Fiecare membru al echipei este diferit și mă bucur că reușim să ne completăm unii pe alții. Încurajez comunicarea continuă la nivelul echipei și organizez periodic sesiuni de coaching pentru consolidarea ei.

Sunt pasionat de domeniul energiei, de tot ceea ce înseamnă evoluție, tehnologie în energie și nu numai. Am contribuit la dezvoltarea industriei de azi încă din anul 2004 când m-am alăturat echipei FDFEE Electrica Muntenia Sud. Îmi amintesc că atunci piața de energie era o enigmă, iar clientul de energie era denumit “abonat”. În 2005, am ales să mă orientez către piața angro de energie electrică. A fost o mare oportunitate pentru mine să pot fi prezent în momentul când piața își începea drumul spre a deveni o piață deschisă. Tot atunci, piața de echilibrare a devenit funcțională și am avut oportunitatea să mă implic în implementarea decontării orare.

Spre finalul anului 2006 a început călătoria mea în cadrul CEZ, iar din 2007 până în prezent conduc echipa Direcției Servicii Suport.

Demersul InvesTenergy este de a pune Oamenii din energie în lumină, de a prezenta Specialiștii din domeniu. În opinia dvs, cât de importanți sunt specialiștii în orice domeniu?

Cred că orice domeniu este definit de specialiștii din sectorul respectiv. Noi, în CEZ, credem că #energiavinedelaoameni. Acest lucru este confirmat de faptul că în orice domeniu, dar mai ales în energie, de la propuneri de legislație până la implementare, cu cât specialiștii sunt mai pregătiți și mai implicați, cu atât mai mult acel domeniu atinge performanțe notabile, într-un timp mai scurt.

Pe dvs ce anume vă definește ca OM și ca specialist în ceea ce faceți?

Sunt perseverent, ambițios și îmi plac provocările. Îmi place să fiu la curent cu tot ce se întâmplă. Nu mă limitez doar la zona mea de activitate, sunt permanent în căutarea ultimelor noutăți și mă gândesc cum le putem adapta în cadrul companiei.

De cele mai multe ori lucrurile noi pe care le poți implementa în propria zona de activitate vin din alte domenii.

Acum, mai mult ca oricând, piața de energie electrică are parte de o dinamică interesantă. Acest lucru mă determină să analizez prezentul și să privesc cu atenție spre viitor. E un lucru care mă caracterizează în tot ceea ce fac. Nu am fost și nu sunt adeptul zicalei “în trecut se făcea așa…”, în trecut nu existau condițiile de azi și cu siguranță nu vor exista condițiile de mâine.

Care este  parcursul dvs profesional? De când lucrați în cadrul companiei CEZ?

În cei 15 ani de experiență, aș putea spune că am lucrat doar la CEZ. Activitatea mea principală s-a derulat în zona de suport pentru activitățile principale ale companiei și pe partea de strategii de business pe termen scurt și lung.

Cum a început totul? Faceți ce ați visat, este meseria/job-ul care vi se potrivește?

Da, este job-ul care mi se potrivește, însă nu pot spune că acesta a fost visul meu încă la început. Mi-a plăcut întotdeauna ceea ce făceam, am fost implicat total, dedicarea și responsabilitatea fiind unele din valorile care mă caracterizează. Uneori a fost greu, au fost și momente în care m-am gândit la alt tip de activitate, însă mi-a plăcut foarte mult ce fac și cu răbdare am depășit toate provocările. Domeniul energetic a evoluat atat de mult în ultimii ani încât dinamica actuală a pieței de energie îmi oferă toată adrenalina de care am nevoie pentru orice nouă provocare.

Cu ce vă ocupați în prezent în cadrul companiei? Cum este să lucrezi în echipa CEZ România?

Echipa CEZ este în principal o familie, una extinsă, formată din mulți specialiști cu diverse background-uri profesionale și multă experiență. Învăț câte ceva din aproape fiecare interacțiune cu echipa. Spre exemplu, colegii expați din Cehia, cei cu care am lucrat îndeaproape până anul trecut, m-au ajutat să fiu mai pragmatic în luarea deciziilor, să privesc impactul lor pe termen lung și să iau în considerare contextul în care și România va avea un drum similar în zona de energie cu cel al țărilor din vest.

De la colegii din România care sunt foarte implicați și dedicați, am învățat că doar împreună putem realiza lucruri mărețe și tot împreună vom ajunge la rezultate.

La ce proiecte ați lucrat și care este proiectul de care sunteți cel mai mândru?

Am fost parte din numeroase proiecte în cariera mea, încă 6 dintre ele sunt principalele proiecte pe care le-am coordonat și care au avut un impact major asupra activității și rezultatelor companiei. Îmi amintesc de metodologia de stabilire a prețurilor pentru clienții finali din 2008, cel de reorganizare a activităților suport și vânzări în 2011 pentru care am primit și premiul CEZAR, acordat de grupul CEZ a.s., dar și altele: în 2015 am ajutat compania să fie pregătită pentru deschiderea pieței de energie pentru clienții casnici, în 2018 am ajutat la optimizarea modelului de prognoză a consumului de energie electrică și lista poate continua. Toate proiectele au fost frumoase și dificile în același timp. Cred că cel care a avut cele mai mari “amprente” asupra businessului furnizorului CEZ Vânzare a fost cel de optimizare a prognozei, implicând luarea unor decizii cu impact major asupra unor departamente și reorganizarea unor activități operaționale.

Cum ați depășit momentele dificile din activitatea dvs. Dacă puteți să ne prezentați un astfel de moment….

Cele mai mari reușite au venit adesea după momente dificile. Îmi amintesc și acum proiectul din 2011 ca fiind și cel care mi-a adus cele mai mari satisfacții personale pentru că etapele acelui proiect au marcat dezvoltarea mea ca specialist. Când vorbim despre optimizare, vorbim și de transformare. A fost dificil pentru mine să explic de ce schimbarea este vitală în anumite zone operaționale, să reorientez direcția carierei unor colegi, dar cu siguranță, la final, a fost benefic pentru noi toți.

Cine este mentorul dvs, omul care v-a susținut în permanență? Sunteți, la rândul dvs, mentor pentru cineva?

Cred că rolul fiecărui manager este să devină mentor pentru fiecare membru al echipei sale. Îmi place să cred ca oamenii pe care îi coordonez sunt oglinda mea. Puterea exemplului este cea mai simplă formă de stimulare a creșterii personale și profesionale, de dezvoltare a abilităților, cunoștințelor și înțelegerii unui domeniu. Așa că mă reinventez, mă perfecționez constant pentru a fi o sursă de inspirație și un sprijin pentru echipa mea.

Cum reușiți să vă adaptați schimbărilor permanente din domeniul energetic?

În era digitală, când informația se transmite fără nicio restricție și în interval de câteva secunde, schimbarea a devenit o constantă. Acum, cred că nu mai este dificil să ne adaptăm schimbărilor din jur pentru că deja avem experiență. O provocare a devenit aceea de a ne adapta într-un mod optim schimbărilor majore, care, de fapt, zdruncină tot ceea ce noi credeam ca fiind normal și firesc. Cele mai clare exemple sunt pandemia și războiul din apropierea granițelor României. Energia este în tot ce ne înconjoară, de aceea domeniul în care activez este printre primele afectate, iar impactul factorilor externi se simte puternic.

Pentru a face față provocărilor generate de aceste situații, de fiecare dată când gândim acțiuni sau facem bugete, lucrăm cu scenarii. De la scenariul preferat (best case) la cele mai rele, posibile scenarii (worse case). Desigur, în ultimele luni s-a dovedit că nici un worse case scenariu nu este imposibil. Însă cu această abordare, putem să limităm sau să preîntâmpinăm impactul negativ al schimbărilor, dar și să identificăm oportunități care în alte condiții nu ar fi existat. Acest mod de lucru este susținut și de rezultatele pe care le obținem din implementare.

Planuri de viitor…

Planurile mele de viitor sunt desigur un pic legate și de trecut. În 2019 începeam un training pentru Coaching Intern. La acea vreme nu prea eram familiarizat cu acest concept și a fost un training greu și dureros, fiind vorba, înainte de toate, de o transformare interioară.

În perioda următoare voi aloca mai mult timp pentru dezvoltarea abilitățlor în această zonă. Îmi place să împărtășesc celor din jur ideea centrală a coaching-ului, aceea că orice schimbare sau orice dorință începe cu propria persoana: “Nu îți dori să schimbi ceea ce nu poți influența direct”.

Ce le recomandați generațiilor de tineri?

Responsabilitate și angajament în primul rând. Spun asta din perspectiva interviurilor pentru angajare, pentru cei care sunt încă pe băncile facultății și nu au o idee clară despre ceea ce își doresc să facă pe viitor, dar și pentru cei care sunt deja în câmpul muncii.

A fi responsabil înseamnă că trebuie să-ți asumi rezultatul și acțiunile necesare obținerii acestuia. Înseamnă să fii deschis către autodezvoltare și să nu aștepți întotdeauna îndrumare din exterior. Responsabilitate intervine atunci când îți asumi acțiunile și deciziile mai puțin bune, dar și greșelile.

Angajamentul înseamnă să fii “acolo”, prezent și dedicat companiei la care lucrezi și activității pe care o prestezi. Înseamnă un set de valori stabil, orientare spre rezultat și evoluție, dar și ajutorul acordat colegilor tăi în soluționarea unor situații dificile chiar dacă nu este menționat în fișa postului.

Din punctul meu de vedere, cele două valori sunt precum temelia unei case. Fără ele, cu greu se pot construi lucruri de durată.

Cum vedeți sectorul energetic românesc peste 10 ani?

Cred că piața energiei va trece printr-o schimbare semnificativă, determinată de obiectivul sectorului de a avea emisii zero și de necesitatea ca rețelele de distribuție să devină digitale, gestionate în timp real. De asemenea, digitalizarea, cercetarea și inovarea vor fi în topul priorităților pentru sectorul energetic.

Mai mult ca oricând îmi doresc ca sectorul energetic să fie “stabil și predictibil”. Cred că acestea ar fi cele mai importante și de dorit caracteristici ale oricărui sector în general. Desigur, pentru sectorul energetic, fiind unul strategic, cele mai importante aspecte sunt siguranța și continuitatea în alimentarea cu energie electrică. Referindu-mă la zona comercială, pentru că pe aceasta o cunosc cel mai bine exemplific ce ar înseamna aceste artibute.

Stabilitate: în momentul în care facem proiecții ale afacerii noastre (4-5 ani), un element important pe care îl luăm în considerare este legislația în domeniu. S-a dovedit că în perioadele în care modificările legislative sunt mai rare, activitatea sectorului (implicit activitatea companiei) sunt mult mai stabile, ceea ce lasă loc dezvoltării și inovării.

Predictibilitate: orice business are nevoie de predictibilitate, încadrată în anumite limite. Pentru a dezvolta o nouă linie de business în acest sector, spre exemplu, avem nevoie de un orizont predictibil de cel puțin 5 ani. Deoarece activitatea de furnizare sau de servicii prestate clienților lucrează cu marje de profit destul de mici, fluctuațiile mari produc deficiențe majore. Acest lucru s-a văzut și în anul 2017, când efectele au fost relativ mici. În acest an, efectele au influențat întreg sectorul, pe întreg lanțul de valori.

Mulțumim Marius Cîmpeanu pentru interviul acordat, aprecierile noastre. Succes în continuare! Mulțumim CEZ pentru posibilitatea de a cunoaște și prezenta specialiști din companiile din grup.


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *