“Punem Specialiștii în lumină”. Traian STĂNICĂ și Florian POP, Experții de la Rompetrol Rafinare: Responsabilitatea este sursa noastră de energie. Oamenii fac compania! Împreună putem face orice!

Publicat pe Categorii Actual, Esential, Interviuri InvesTenergy, Semnal
Prima Pagina Actual Esential “Punem Specialiștii în lumină”. Traian STĂNICĂ și Florian POP, Experții de la Rompetrol Rafinare: Responsabilitatea este sursa noastră de energie. Oamenii fac compania! Împreună putem face orice!

Energia pentru mine o reprezintă tinerii, colaborarea, comunicarea, ne spune Traian Stănică, Director de Producție Petrochimie în cadrul RRC. Mesajul lui este foarte clar, îl spune de fiecare dată: „Dragilor, citiți! Citiți, că nu doare!”. Florian Pop, Director Dezvoltare și Servicii, RRC, ne vorbește despre șansa de a lucra alături de profesioniști: “Împreună putem face orice!”

“Am avut o pandemie suprapusă cu o revizie generală în 2020. Am avut incidentul din 2021. Am avut o nouă revizie în 2022, într-un context special determinat de atacul cibernetic. Și o piață extrem de imprevizibilă. Consider că am trecut peste toate aceste provocări, în principal datorită echipei, care s-a mobilizat în toate momentele grele și a găsit de fiecare dată o cale de a rezolva problemele care stăteau în calea obiectivelor”, ne spune Florian POP, Director Dezvoltare și Servicii, Rompetrol Rafinare.

La ceas aniversar – KMG, 15 ani de activitate susținută în România – continuăm să “Punem Oamenii din KMG în lumină”, într-un demers care precede Gala InvesTenergy dedicată specialiștilor în energie.

Astăzi, vă invităm, să cunoaștem alți doi Specialiști din marea echipă a KMG, de la Rompetrol Rafinare, compania care operează cele două rafinării ale Grupului – Petromidia, alături de singura divizie de petrochimie din țară, și rafinăria Vega.

Traian STĂNICĂ, Director de Producție Petrochimie, Rompetrol Rafinare

Florian POP, Director Dezvoltare și Servicii, Rompetrol Rafinare

Sunt onorată să cunosc Specialiștii din Rompetrol Rafinare. Vă mulțumesc că ați acceptat invitația mea la dialog, vă rog să vă prezentați, să ne spuneți cu ce vă ocupați în prezent în cadrul companiei, care sunt principalele atribuții/responsabilități? 

Traian STĂNICĂ: Lucrez în companie de 37 de ani, o viață de om. Numai în combinat am lucrat. 

Am venit în companie imediat după absolvirea liceului. După un an, m-am gândit că e mai bine să continui studiile și în paralel cu serviciul, mi-am terminat și școala.

În toți acești ani am ocupat diferite funcții, de la operator de câmp, operator comandă, șef de formație, maistru, șef de instalație, la director de producție în divizia de polimeri, funcție pe care o ocup din anul 2008. Am în responsabilitate tot ce ține de petrochimie, de la managementul de personal până la managementul producției în sine.

Florian POP: Cariera mea în Rompetrol a început într-o zi norocoasă de vineri, 13, în 2001. Cei mai mulți ani din viața profesională i-am petrecut în Rompetrol, așadar această companie este o a doua familie.

Am avut diverse roluri, am fost inginer, șef secție la schimb, șef sector schimb, inginer șef, project manager, deputy P&E coordinator, iar acum ocup funcția de Director Dezvoltare și Servicii.

Sunt două direcții majore în cadrul responsabilităților actuale: activitatea de mentenanță și cea de proiecte. Pentru prima, rolul meu este să implementez acele solicitări venite din zona operațională legate de reparație sau înlocuire, să identific oportunități de investitie și, cu ajutorul departamentelor de planificare și project management, să parcurgem etapele până la implementare. De asemenea, în sarcina mea se află și maximizarea optimizării consumului de resurse pentru a gestiona cât mai mult din necesar conform planificărilor.

Domnilor, felicitări pentru un parcurs profesional impresionant. Care este proiectul de care sunteți poate cel mai mândru si care este relevant pentru perioada de 15 ani în care KMG a devenit acționar?

Traian STĂNICĂ: Pe parcursul celor 37 de ani de carieră am avut parte de multe momente cheie, din acestea pot menționa un proiect ambițios din perioada 2005 – 2006, proiect care a constat în revizia generală a LDPE – Instalaţia de Polietilenă de Joasă Densitate, repornită, după mai bine de 10 ani (care a ținut de conjunctura economică a României), proiect în care am integrat zona de depozit criogenic. Un proiect într-adevăr semnificativ.

Dacă pot sumariza și, totodată, concluziona parcursul activității mele în acești ani, atunci amintesc că am contribuit la relansarea petrochimiei românești, practic suntem bastionul petrochimiei locale. De asemenea, am relansat o nouă linie de producție – LPDE, repornită cu succes. Sunt mândru pentru că totul a fost făcut de specialiștii noștri, evident cu spijinul licențiatorilor de utilaje, dar absolut toate deciziile au fost luate de noi. Am relansat o linie nouă de produs. Am continuat în 2007, cu repornirea HDPE – Instalaţia de Polietilenă de Înaltă Densitate, urmărind pe un curs firesc.

Foto: Traian STĂNICĂ

Unul dintre proiectele cele mai de suflet este repornirea polietilenelor.  Acum aproape 3 ani, alt proiect important, pe care sperăm să-l finalizăm în iunie 2024, este modificarea HDPE într-o nouă instalație, capabil să producă atât polipropilenă (PP), cât  și  polietilenă de înaltă densitate. Am numit-o într-un moment de inspirație, „SWING”, pentru că poate balansa când pe un produs, când pe altul. De asemenea, studiul de soluții a fost dezvoltat intern, cu colegii de la procese și inginerie, cu colegii din producție, am pus bazele studiului tehnologic, studiului tehnic, iar astăzi, cu acest proiect, suntem în stadiul în care să definitivăm engineering-ul, urmând ca în primăvara anului viitor să începem modificarea instalației respective.

În pandemie, am dezvoltat tot intern un sort nou, cu ajutorul partenerilor de la o companie furnizoare de aditivi, am avut nevoie de suport la testare. Pentru mine a fost ceva peste noapte, ne-am hotărât, hai să-l facem, cred că în două luni am fost cu el gata.

Florian POP: De departe cea mai mare provocare și o etapă importantă a carierei mele este legată de finalizarea proiectelor și pornirea instalațiilor MHC (Hidrocracare blândă) și Fabrica de Hidrogen,  în 2011 și 2012. Sunt două din cele 5 instalații noi de care Petromidia a beneficiat în urma pachetului de investiții derulat între 2008 – 2012.

Instalația de hidrocracare blândă a susținut obiectivele companiei de creștere a producției anuale de motorină de la 1,5 milioane tone la 2,5 milioane tone, îmbunătățirea cu 8% a randamentului de motorină din cosul total de producție, atingerea celui mai mare randament de produse albe din regiune – 84%, precum și producția exclusivă de carburanți Euro 5 și pregătirea trecerii la următorul standard de calitate și mediu.

Cel de al doilea proiect important pentru creșterea capacității rafinăriei este și noua fabrică de hidrogen, care asigură hidrogenul necesar extracției sulfului din țiței și alinierea în totalitate a producției la standardul Euro 5.

Care a fost „sursa” de energie pentru dezvoltarea proiectelor în care ați fost implicați? Ce vă motivează?

Traian STĂNICĂ: Energia pentru mine o reprezinta tinerii, colaborarea, comunicarea și acțiunea împreună cu ei.

Petrochimia este flexibilă, versatilă și ne bucurăm de experiența unei echipe omogene, în același timp diversă: specialiști seniori și, ceea ce e foarte îmbucurător pentru mine, generațiile viitoare de ingineri, care sunt mult mai ancorate în realitate. Pentru că, pe lângă proiectele normale, sunt implicat în programul de Internship. În toți acești ani, nu am scăpat nicio generație care să nu îmi treacă prin mână.

Florian POP: Este în firea mea să îmi doresc mai mult, mai bine, cel mai bine. În plus, faptul că sunt înconjurat de profesioniști, mă împinge în această direcție.

Descrieți, vă rog, într-un cuvânt ultimii 15 ani de activitate în cadrul RRC.

Traian Stănică îi caracterizează ca fiind “interesanți”. Ultimii ani au fost, cu siguranță, “o provocare”, afirmă Florian Pop.

Foto: Florian POP

În 2008 când în Europa rafinăriile erau închise, pe fondul crizei financiare, noi începeam cel mai cel mai mare program investițional, practic, am avut o nouă rafinarie. KMG devenise acționarul majoritar și a susținut toate aceste proiecte pe care specialiștii români le-au pregătit încă din 2006 în strategia de a consolida rafinăria, am reușit să creștem cantitatea de țiței prelucrat la peste 5 milioane tone/an, s-au construit 5 instalații noi și multe au fost modernizate. Vega s-a dezvoltat și și-a consolidat pozitia de singur producator de bitum din România. Petrochimia este încă funcțională cu instalațiile Polipropilenă (PP) și Polietilenă de Joasă Densitate (LDPE). Pot spune că impactul a fost, în principal, de păstrare a acestui business în viață, la standardele de performanță și eficiență actuale, într-o piață complexă și tot mai competitivă.” –  Florian POP

Cât de importanți sunt specialiștii în domeniul în care activați și ce mesaj aveți pentru generațiile viitoare de specialiști?

Traian STĂNICĂ: Importanța specialiștilor nu cred că trebuie să o mai dezbatem. Eu am un principiu, poate sună bătrânește. Multora le spun așa: „noi, generația mai în vârstă, am moștenit niște instalații, un loc de muncă, instalații în care am crescut, ne-am maturizat, ne-am căsătorit, au venit copiii, în mod firesc ne-am petrecut viața. Voi, ce vreți să lăsați în urma voastră?” Trebuie să lași ceva în urma ta! Iar moștenirea cea mai de preț constă în transferul de cunoștințe. Dacă te apleci cu drag asupra lor și îi atragi lângă tine, descoperi o lume nebănuită. De multe ori rămân surprins placut de ce pot să gândească, dacă sunt direcționați corect.

Iar mesajul este foarte clar, asta spun de fiecare dată: „Dragilor, citiți! Citiți, că nu doare!”

Florian POP: Mă bucur să fac parte din echipa Rompetrol și că pot să lucrez alături de profesioniști. Împreună putem face orice!

KMG, 15 ani de activitate în România. Cum vedeți compania peste 15 ani?

Traian STĂNICĂ: Peste 15 ani văd această companie mai puternică, mai dezvoltată, este direcția firească. Am trecut prin niște etape mai grele, prin crize am mai trecut. Au fost situații delicate mereu, totuși, compania a rezistat. Iar asta nu poți face decât cu oamenii. Oamenii fac compania!

Florian POP: Văd o companie care se va transforma pentru a se adapta la piață, aflată în continua schimbare, iar pe mine mă văd peste 15 ani instruind  colegii mai tineri – cum era pe vremea mea, în 2001, când eram proaspăt angajat, așa ca ei.

Traian Stănică, Florian Pop, vă mulțumesc. Primiți aprecierile noastre. Succes în continuare! Mulțumiri KMG pentru posibilitatea oferită de a cunoaște și prezenta specialiștii/specialistele grupului.

Vă invităm să accesați pagina dedicată aniversării a 15 ani de activitate susținută a KMG în România https://www.rompetrol.com/ro/aniversare-kazmunaygas-15-ani-in-romania-si-in-regiunea-marii-negre


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *