Putin: Rusia poate colabora cu SUA pentru gestionarea pieţei mondiale a gazelor

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Putin: Rusia poate colabora cu SUA pentru gestionarea pieţei mondiale a gazelor

Rusia poate colabora cu SUA pentru gestionarea pieţei mondiale a gazelor naturale, astfel încât preţurile să nu crească, dar nici să nu scadă prea mult. Moscova este dispusă să continue tranzitul gazelor naturale prin Ucraina chiar dacă va fi construit şi gazoductul Nord Stream 2, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin la conferinţa de presă comună cu omologul său american Donald Trump, după summitul desfăşurat la Helsinki, scrie Agerpres.

‘Întrucât suntem cel mai mare producător de gaze – SUA sunt de asemenea o astfel de ţară – putem colabora pentru reglementarea pieţei mondiale. Nu suntem interesaţi ca preţurile să scadă la niveluri joase pentru că producătorii vor fi afectaţi. Nu suntem interesaţi nici ca preţurile să crească excesiv’, a spus Putin, citat de agenţia Reuters.

‘În ceea ce priveşte (gazoductul) Nord Stream 2, l-am asigurat din nou pe preşedintele Trump că Rusia este pregătită să menţină tranzitul (gazelor) prin Ucraina. Suntem pregătiţi să extindem contractul care expiră în anul 2019 dacă disputa deschisă la (curtea de la) Stockholm va fi soluţionată’, a adăugat preşedintele rus.’Nimeni nu trebuie să aibă încredere în nimeni. El (Trump) apără interesele SUA, eu apăr interesele Federaţiei Ruse. Avem interese comune, căutăm abordări comune’, a mai spus liderul de la Kremlin, potrivit Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *