PwC avertizează: Cererea de energie se va dubla în următorii 20 de ani, în lipsa soluțiilor de eficientizare a consumului

Publicat pe Categorii Actual, Eficienta energetica, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic PwC avertizează: Cererea de energie se va dubla în următorii 20 de ani, în lipsa soluțiilor de eficientizare a consumului

Cererea de energie aproape se va dubla în următorii 20 de ani, în lipsa soluțiilor de eficientizare a consumului, potrivit unui studiu realizat de PwC – Transformarea în sectorul energiei, utilităților și resurselor.

”Sectorul energiei se află în centrul unor transformări masive. Cererea globală crește accelerat, urmând ca până în 2040 să fie patru ori mai mare decât era în urmă cu 30 de ani. Presiunea generată de creșterea cererii și preocuparea privind schimbările climatice vor avea impact asupra tuturor segmentelor industriei energiei, utilităților și resurselor”, spune David Trow, Partener și Liderul echipei de servicii pentru sectorul de energie.

În prezent, consumul de energie la nivel global crește mult mai rapid decât populația. Astfel, dacă în urmă cu cinci decenii, la o populație de 3,7 mld de oameni consumul de energie era de 5 mld tone echivalent petrol, până în 2020, se va cvadrupla, ajungând la 19 mld tone echivalent petrol. În acest răstimp, populația s-a dublat. Până în 2040, vor fi 9 mld de oameni pe planetă, iar consumul va fi de peste 6 ori mai ridicat (32 mld tone) decât în urmă cu 50 de ani, se specifică în studiu.

”Implementarea unor soluții pentru creșterea eficienței energetice ar putea aduce economii semnificative astfel încât cererea să avanseze cu doar 25%, în următorii 20 de ani, în loc să se dubleze. Din fericire, datorită tehnologiilor bazate pe inteligență artificială, analiza datelor, posibilitatea de stocare a surplusului de energie, resursele regenerabile etc, companiile au mai multe instrumente și oportunități ca niciodată să realizeze cu succes schimbările necesare”, arată Andreea Mitiriță, Partener PwC România.

Principalele concluzii ale raportului PwC:

•        Cea mai mare parte din creșterea cererii de energie provine din India și China.

•        Regenerabilele sunt sursa de energie cu cea mai rapidă creștere.

•        Utilizarea gazelor naturale va crește mult mai rapid decât cea a petrolului sau a cărbunelui.

•        Creșterea populației și a cererii pentru energie pun presiune pe descoperirea de noi zăcăminte de resurse și, implicit, pe bugetele de investiții ale producătorilor.

•        Acționarii companiilor de energie, utilități și resurse insistă tot mai mult ca energia și produsele pe care le furnizează să fie mai curate, cu amprentă de carbon redusă.

•        Noile tehnologii și resursele de energie regenerabilă susțin planurile companiilor pentru eficientizarea consumului.

•        Avansul tehnologiilor pentru producția de energie regenerabilă și posibilitatea de stocare permit persoanelor și comunităților locale să producă, utilizeze și să vândă propria energie.

Despre PwC

Misiunea PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Firmele din rețeaua PwC ajută oamenii și organizațiile să creeze valoarea adăugată de care au nevoie. Suntem o rețea de firme prezentă în 158 de țări cu mai mult de 250.000 de profesioniști ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanței fiscale și consultanței pentru afaceri. Spuneți-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră și descoperiți mai multe informații despre noi vizitând site-ul www.pwc.ro.


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *