RAAN: faliment – suspendat temporar! Se vrea parc industrial pe platforma Romag

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic RAAN: faliment – suspendat temporar! Se vrea parc industrial pe platforma Romag

Este sau nu Regia Autonomă pentru Activități Nucleare – RAAN în faliment? Conform deciziei Curții de Apel Craiova, falimentul Regiei este suspendat temporar, după ce a fost admisă cererea formulata de administratorul judiciar Tudor&Asociatii și administratorul special Ion Sirbulescu împotriva deciziei Tribunalul Mehedinți din 28 ianuarie de intrare a RAAN în faliment. Ca urmare, RAAN s-a întors în insolvență, cu datorii de circa 1,5 miliarde de lei, iar administratorii cer Guvernului noi ajutoare de stat!

raan

Regia, aflată în insolvență din 2013, a produs apă grea pentru Centrala  din Cernavoda.În acest moment, mai funcționeaza termocentrala.

Ion Sirbulescu, numit în funcţia de administrator special al RAAN Drobeta Tr. Severin la începutul lunii noiembrie 2015, a transmis conducerii Ministerului Energiei o solicitare pentru ,,înființarea unui parc industrial pe platforma ROMAG-PROD și ROMAG-TERMO”. Totodată, s-a cerut și s-a primit avizul de principiu din partea Consiliului Local Izvoru Bârzii pentru înființarea unui Parc Industrial public-privat pe o suprafață de circa 20 ha, proprietatea statului, aflată în administrarea RAAN – ROMAG TERMO și nesupusă regimului de insolvență sau lichidare. Astfel că la finele lunii trecute, administratorul special al Regiei a transmis la minister Planul general, Hotărârea Consiliului Local Izvoru Bârzii și Extrasul de Carte Funciară. Râmâne de văzut cât de fezabil este proiectul și daca se va decide înființarea unui parc industrial pe platforma Romag!

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *