RADET crește, din nou, prețurile la energia termică

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic RADET crește, din nou, prețurile la energia termică

RADET vrea să crească, din nou, preţurile de alimentare cu energie termică. Noua majorare vine după una care a avut loc în decembrie. Un  proiect în acest sens este supus aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), în ședința de săptămâna viitoare.

„Se aprobă tarifele locale pentru serviciul public de alimentare cu energie termică prin sistemul centralizat de încălzire a Municipiului Bucureşti, după cum urmează: a) tariful pentru transportul şi distribuţia energiei termice furnizate prin puncte termice urbane, la un nivel de 167,87 lei/Gcal (fără TVA). b) tariful pentru transportul energiei termice pentru consumatorii alimentaţi din circuitul primar, la un nivel de 100,58 lei/Gcal (fără TVA).Se aprobă preţurile locale de facturare ale energiei termice furnizată consumatorilor non-casnici (agenţi economici) practicate de RADET Bucureşti la un nivel de 416,37/Gcal (fără TVA) – pentru consumatorii alimentaţi din PT urbane şi centrale termice de cvartal şi 338,24 lei/Gcal (fără TVA) – pentru consumatorii alimentaţi din PT proprii”, se precizează în proiectul supus dezbaterii în şedinţa CGMB de pe 31 ianuarie, scrie Mediafax.

Majorarea tarifelor se justifică prin creşterea preţurilor energiei termice de către furnizori, potrivit expunerii de motive a proiectului. Majorarea tarifului pentru distribuţie prin puncte termice urbane ar urma să fie de 3,58% faţă de preţul actual.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *