RADET intră în faliment. Se dau asigurări că bucureștenii nu vor rămâne fără căldură și apă caldă

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Energie Electrica si termica RADET intră în faliment. Se dau asigurări că bucureștenii nu vor rămâne fără căldură și apă caldă

Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Bucureşti – RADET intră în faliment. Este decizia definitivă a Curții de Apel Bucureşti.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că, indiferent de sentinţa instanţei în procedura de faliment a RADET, bucureştenii vor avea în continuare apă caldă şi căldură. „Am luat măsuri din timp pentru a putea garanta continuitatea agentului termic în Capitală. (…) O eventuală lichidare a RADET nu înseamnă dispariţia sistemului de termoficare, pentru că activitatea regiei va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetica”, a spus Firea.

 Nu există niciun risc ca bucureştenii să rămână fără căldură şi apă caldă, după ce RADET a intrat, luni, definitiv, în procedură de faliment, a declarat, pentru Agerpres, ministrul Economiei şi Energiei, Virgil Popescu. Acesta spune că i-a chemat de urgenţă pe responsabilii din sectorul energiei termice la o şedinţă, la minister. Întrebat de Agerpres dacă există vreun risc ca bucureştenii să rămână fără căldură, Virgil Popescul a răspuns: „Nu, nu! Problemele sunt doar de ordin juridic”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *