Raffel Volker, CEO E.ON România: Dacă facturile se reduc cu 33% sau mai mult, iese din discuție să prefinanțăm. Se pune problema nu de luni de zile, ci de săptămâni

Publicat pe Categorii Business, Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Raffel Volker, CEO E.ON România: Dacă facturile se reduc cu 33% sau mai mult, iese din discuție să prefinanțăm. Se pune problema nu de luni de zile, ci de săptămâni

“Putem prefinanța investiții și anumite prevederi din lege (măsuri prevăzute de OUG 118 – n.r.). La E.ON România am făcut deja acest lucru. Ce nu putem prefinanța? Dacă facturile se reduc cu 33% sau mai mult, iese din discuție să prefinanțăm. Se pune problema nu de luni de zile, ci de săptămâni”, a declarat Raffel Volker, CEO E.ON România, la Conferința organizată de publicația Focus Energetic, ca răspuns la o întrebare adresată de InvesTenergy.

În opinia lui Volker, plafonarea este greu de realizat în general, se reduce prețul pentru toată lumea, nu doar pentru consumatorii vulnerabili: “Nu cred că este o soluție bună pe termen lung. Diferența între costul nostru și prețul perceput la clienți va fi plătită de la bugetul statului, dar calculul este eronat și conduce la prefinanțare pentru compania noastră. Companiile mici sunt deja sufocate, se întampla în multe țări. Este începutul unei reacții în lanț, falimente, clienți transferați la FUI. Companiile mici riscă falimentul și întreg sistemul să se prăbușească. Trebuie să găsim în curand soluții să reducem riscul”.

“Dacă nu gasim o soluție înseamnă că trebuie să reducem numărul de angajați, investițiile, să renunțăm la anumite lucrări care ar putea fi amânate. Lipsa de finanțare ar putea avea un impact foarte important asupra întregului sector. Trebuie să luăm măsuri să de desfășurăm activitatea  în condiții durabile. Dacă nu vom avea acces la credite, situația va fi foarte dificilă. Este un risc deosebit de grav, dar nu suntem singuri în fața acestui risc, suntem cu toții în situația, să contribuim cu toții la soluționarea problemelor”, a mai precizat CEO-ul E.ON Romania.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.