Rămân bucureștenii fără căldură și apă caldă? Gerea: Agentul termic nu va fi oprit în această iarnă!

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Rămân bucureștenii fără căldură și apă caldă? Gerea: Agentul termic nu va fi oprit în această iarnă!

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) București a anunțat oprirea furnizării energiei termice pentru apă caldă şi căldură consumatorilor racordaţi la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică din Municipiul Bucureşti, ca urmare a nefurnizării agentului termic de către ELCEN.

Sistarea activităţii este generată de notificarea primită de la SC Electrocentrale Bucureşti SA, prin care ni s-a comunicat faptul că începând de vineri, 6 noiembrie, ora 12:00, SNGN ROMGAZ SA va întrerupe furnizarea gazelor naturale către ELCEN, se precizează într-un comunicat al RADET.

calorifer

În replică la anunțul RADET referitor la întreruperea agentului termic în București începând cu data de 6 noiembrie, ministrul Andrei Gerea îi liniștește pe bucureșteni, cu următoarele precizări:

“Vreau să repet un mesaj pe care l-am transmis și până acum: dau asigurări bucureștenilor că nu va fi oprit agentul termic în această iarnă. Avem consultări permanente, sunt discuții, toată lumea a înțeles, de la furnizorii de gaze până la furnizorii de agent termic, că trebuie făcut un efort pentru ca bucureștenii să nu sufere din cauza unor datorii istorice acumulate de RADET.Respingem cu fermitate orice încercări de manipulare sau de politizare a acestui subiect, mai ales în această perioadă de efervescență socială, și facem apel la responsabilitate din partea tuturor părților. Respingem orice fel de tentativă de alarmare gratuită a populației. Ne vom face datoria până când vom preda mandatul la ministerul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, în așa fel încât să nu existe, cel puțin din punctul de vedere al furnizării agentului termic, probleme în această iarnă. Sperăm în continuare la o atitudine responsabilă și de colaborare din partea RADET și a Consiliului Municipal”.

Bucureștenii vor avea în această iarnă apă caldă și căldură, iar Electrocentrale București (ELCEN) plătește în fiecare zi consumul la Romgaz, a declarat la rândul său, pentru AGERPRES, Marcel Octavian Nicolaescu.’Vom avea în această iarnă apă caldă și căldură. Bucureștenii vor avea asigurate nevoile. Astăzi a fost, probabil, o disfuncționalitate în comunicare vizavi de faptul că la un moment dat a apărut această știre că Romgaz întrerupe livrarea gazelor. La Romgaz plătim în fiecare zi consumul curent până la momentul 15 noiembrie când trebuie să eșalonăm aceste datorii care sunt acumulate la ei, determinate de faptul că RADET nu ne-a plătit factura de gaze. Acum încasăm factura lunii aprilie 2013, iar la subvenție suntem la ianuarie 2014′, a spus Nicolaescu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *