Raport de Sustenabilitate pe 2020. OMV Petrom a sprijinit cu 6 milioane de euro peste 60 de proiecte sociale

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Raport de Sustenabilitate pe 2020. OMV Petrom a sprijinit cu 6 milioane de euro peste 60 de proiecte sociale

OMV Petrom a lansat Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2020. Combaterea schimbărilor climatice este o prioritate strategică pentru companie. Prin investițiile susținute din ultimii ani, intensitatea emisiilor de carbon din operațiuni a scăzut cu 26% în 2020 față de 2010, anunță OMV Petrom.

În 2020, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei a sprijinit cu circa 6 milioane de euro peste 60 de proiecte sociale din comunitățile unde suntem prezenți.

Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2020 prezintă acțiunile companiei pentru atingerea obiectivelor stabilite în Strategia de Sustenabilitate pentru perioada 2019-2025, inclusiv contribuția companiei in cadrul tranziției energetice si activitățile de gestionare a contextului pandemiei de COVID-19. Raportul a fost pregătit în conformitate cu standardul Inițiativei Globale de Raportare (GRI), cel mai utilizat standard internațional de raportare pentru sustenabilitate.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom, a declarat: „Contextul fără precedent creat de pandemie ne-a testat tuturor, indivizi sau companii, capacitatea de a ne adapta, de a inova și, mai ales, de a fi solidari. În același timp, inițiativele pentru un mediu mai curat, economie durabilă și o societate echitabilă s-au intensificat. În această perioadă, prioritățile noastre au fost de a furniza energie fără întrerupere și de a proteja sănătatea angajaților și a partenerilor noștri. Totodată, am demonstrat angajamentul de a susține tranziția energetica, prin continuarea investițiilor care ne reduc amprenta de mediu și prin oferirea de soluții cu un conținut redus de carbon clienților noștri. Și nu în ultimul rând, continuăm să susținem inițiative sociale care să contribuie la o schimbare în bine si de durata, în domenii precum sănătate, educație și mediu”.

Raportul de Sustenabilitate OMV Petrom pentru 2020 prezintă informațiile non-financiare ale companiei, în următoarele zone principale ale strategiei de sustenabilitate: sănătate, siguranță, securitate, reziliență si protecția mediului; managementul eficient al carbonului; principii de afaceri si responsabilitate sociala; angajați; inovație.

Schimbările climatice si tranziția energetica: îmbunătățirea eficientei intensității de carbon și soluții pentru o energie mai curată

Combaterea schimbărilor climatice reprezintă o prioritate strategică pentru OMV Petrom. Eforturile constante pentru optimizarea proceselor și îmbunătățirea eficienței energetice au condus la scăderea intensității de carbon cu 26% în 2020 față de 2010, compania apropiindu-se astfel de ținta strategică de a reduce cu 27% intensitatea de carbon până în 2025. La acest rezultat au contribuit și proiectele de obținere a energiei electrice din gaze naturale sau cele pe bază de cogenerare (energie electrică și termică).

Raportul aduce o creștere a gradului de transparență și raportare privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice – în linie cu recomandările emise de Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice (TCFD). În anul 2020, OMV Petrom a devenit prima companie din România care și-a anunțat sprijinul pentru recomandările TCFD.

Atenție permanentă pentru siguranță și sănătate și respect pentru diversitate

Siguranța rămâne principala prioritate a companiei, care în 2020, a înregistrat cea mai mica frecvență medie a incidentelor cu zile de lucru pierdute, in raport cu timpul realizat, din 2004 (LTIR – Lost Time Injury Rate 0,15 față de ținta de < 0,3) și niciun deces.

Diversitatea joacă un rol crucial în stimularea inovării și creșterea performantei. La finalul anului 2020, 26% din funcțiile de conducere din cadrul OMV Petrom erau deținute de femei și 34 naționalități erau reprezentate în cadrul companiei.

Sprijin pentru comunități și proiecte relevante pentru România

OMV Petrom evaluează în mod constant provocările cu care se confruntă comunitățile în care operează, din punct de vedere social și al protecției mediului și investește în dezvoltarea lor pe termen lung. În anul 2020, am investit circa 6 milioane de euro pentru a susține peste 60 de proiecte care au sprijinit comunități locale, în toate regiunile unde suntem prezenți cu activități de producție.

Printre acestea, cea mai mare inițiativă privată de împădurire din România, cu scopul de a planta 1.500.000 de puieți pana in 2022, dar și sprijin consistent pentru sistemul medical în lupta contra pandemiei COVID-19. Compania a sprijinit direct și prin Crucea Roșie 17 instituții medicale din prima linie, furnizând echipament medical, măști, dezinfectanți, echipamente de testare și teste pentru COVID19.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *