Raport EY și Eurelectric: Numărul de vehicule electrice va crește de la 3 milioane în prezent la 65 de milioane până în 2030 și se va dubla, la 130 milioane, până în 2035. Pot utilitățile să transforme vehiculele electrice într-un activ de rețea?

Publicat pe Categorii Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Raport EY și Eurelectric: Numărul de vehicule electrice va crește de la 3 milioane în prezent la 65 de milioane până în 2030 și se va dubla, la 130 milioane, până în 2035. Pot utilitățile să transforme vehiculele electrice într-un activ de rețea?

Sectorul energetic accelerează mobilitatea electrică: pot utilitățile să transforme vehiculele electrice într-un activ de rețea?

Numărul de vehicule electrice este de așteptat să crească de la puțin peste 3 milioane astăzi la 130 milioane până în 2035. Un raport, rezultatul unei colaborări între EY și Eurelectric, abordează creșterea anticipată a vânzărilor de vehicule electrice în Europa..

Rețeaua va putea suporta peste 100 de milioane de vehicule electrice fără a-și diminua fiabilitatea. Odată ce pătrunderea autovehiculelor electrice atinge 50% într-o rețea de distribuție urbană, încărcarea necontrolată ar putea duce la abateri de tensiune și poate afecta calitatea alimentării cu energie. Cu toate acestea, acest lucru poate fi rezolvat atât prin intermediul taxării gestionate de furnizor, cât și de utilizator, se prezintă în raportul EY și Eurelectric. Asigurând acest lucru, DSO-urile vor fi pilonii accelerării mobilității electrice către 2030 și ulterior.

Cifre cheie Raport EY și Eurelectric:

  • Reprezentând doar 1% din totalul de 326 de milioane de vehicule din Europa astăzi, ponderea vehiculelor electrice este de așteptat să crească la 65 de milioane de vehicule până în 2030 și să se dubleze până la 130 de milioane de vehicule până în 2035;
  • Astăzi, în Europa există peste 360.000 de încărcătoare publice. Cel puțin 65 de milioane de încărcătoare vor fi necesare până în 2035. 85% dintre aceste încărcătoare sunt de așteptat să fie rezidențiale; 6% la locul de muncă, 4% vor fi încărcătoare publice și 5% la destinați;
  • Sunt necesare investiții cumulate de 115 miliarde EUR între 2022 și 2035.
  • Pătrunderea vehiculelor electrice va duce la creșterea cererii de energie electrică în transport cu 11% pe an.

Raportul poate fi accesat de pe site-ul Eurelectric: https://evision.eurelectric.org/event/2022/report/


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *