Răzvan Nicolescu, apel la liderii politici: Este MARE nevoie de un Minister al energiei și schimbărilor climatice. Nu mai tratați problematica schimbărilor climatice și a mediului cu dezinteres!

Publicat pe Categorii Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Răzvan Nicolescu, apel la liderii politici: Este MARE nevoie de un Minister al energiei și schimbărilor climatice. Nu mai tratați problematica schimbărilor climatice și a mediului cu dezinteres!

România nu are încă o dată stabilită pentru atingerea neutralității în privința emisiilor de gaze care produc efect de seră și nici o structură centrală dedicată pentru a gestiona problema și tranziția

Este MARE nevoie de un Minister al energiei și schimbărilor climatice, insistă Răzvan Nicolescu, partener Deloitte și fost ministru al Energiei. El face un apel la liderii politici care se pregătesc să formeze o coaliție guvernamentală “să nu mai trateze problematica schimbărilor climatice și a mediului cu dezinteres”.

“Schimbările climatice reprezintă cea mai mare problemă a acestui deceniu. România nu are încă o dată stabilită pentru atingerea neutralității în privința emisiilor de gaze care produc efect de seră și nici o structură centrală dedicată pentru a gestiona problema și tranziția”, a punctat Nicolescu pe pagina proprie de facebook. “Este, de asemenea, nevoie de un ministru al mediului, apelor și pădurilor dispus să lupte cu mafia defrișărilor, nu de unul bucuros că o reprezintă”, a subliniat Răzvan Nicolescu, completând: “Lucrurile au mers prea departe, mai ales în judetele Bistrita, Mureș și Harghita unde se fură de se rupe cu sprijinul politicienilor locali. Sper ca UDMR să aibă o alta viziune decât cea din trecut în privința pădurilor și să nominalizeze o persoană dispusă să servească interesul public”.

Nu este prima data când Răzvan Nicolescu insistă pentru un minister al schimbărilor climatice şi energiei, care să administreze operatorii de transport  – Transelectrica, Transgaz si Conpet,  nu toate companiile de stat din energie. Romgaz, Nuclearelectrica, Hidroelectrica  ar urma să fie administrate în continuare de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, care în actuala structură  revine USR.

Liderii PNL – USR PLUS – UDMR au anunțat, vineri seara,că au ajuns la un acord total privind funcționarea viitoarei coaliții de guvernare. Florin Cîțu va fi candidat pentru funcția de premier, PNL va lua șefia Camerei Deputaților și USR PLUS – șefia Senatului. Guvernul va avea doi vicepremieri și 18 portofolii, distribuite astfel: 9 ministere la PNL, 6 la USR PLUS și 3 la UDMR.

Pentru noul minister al Energiei decis în structura viitorului cabinet, care revine liberalilor, se vehiculează 3 nume, potrivit e-nergia.ro: Lucian Bode, Virgil Popescu și Ionel Dancă, miniștri în cabinetul Orban.

.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *