Răzvan Nicolescu: Banii de la Enel ar trebui folosiți pentru modernizarea sectorului energetic

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Răzvan Nicolescu: Banii de la Enel ar trebui folosiți pentru modernizarea sectorului energetic

Suma de 401 milioane de euro pe care Enel trebuie să o plătească statului român, potrivit Curţii de Arbitraj de la Paris, trebuie folosită pentru modernizarea sectorului energetic, care are nevoie de investiţii, a declarat  fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, în prezent consultant în cadrul Deloitte, citat de Agerpres.

razvan-nicolescu-465x390

„Decizia Curţii de la Paris de a acorda statului român suma de 401 milioane euro în litigiul cu compania Enel este una cinstită, statul obţinând în acest fel o sumă pe care nu ar fi putut niciodată să o primească prin negociere. Decizia pe care am luat-o, în 2014, că ministru al Energiei, de a merge, fără întârziere, la Curtea de Arbitraj a fost una dificilă, dar corectă. Am arătat că România se poate mobiliza şi acţiona hotărât pentru a-şi apăra drepturile ce i se cuvin”, a arătat fostul oficial, potrivit Agerpres.

Curtea Internaţională de Arbitraj de la Paris a decis ca Enel să plătească statului român suma de 401 milioane de euro pentru participaţia de 13,5% din Electrica Muntenia Sud.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *