Răzvan Nicolescu: Companiile turcești devin un pretendent la cumpărarea afacerilor Exxon Mobil din România

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Răzvan Nicolescu: Companiile turcești devin un pretendent la cumpărarea afacerilor Exxon Mobil din România

Turcia a descoperit cele mai mari depozite de gaze naturale din istoria sa, un câmp din Marea Neagră care ar conţine 320 de miliarde metri cubi de gaze naturale. Anunțul a fost făcut de preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

„Vreau să vă împărtăşesc o veste bună. Turcia a descoperit în Marea Neagră cele mai mari depozite de gaze naturale din istoria sa”, a spus Erdogan, adăugând că Turcia intenţionează să înceapă să utilizeze aceste resurse în 2023 şi să devină un exportator net de energie, transmite Reuters.

Răzvan Nicolescu, Partener Deloitte, fost ministru al Energiei, a afirmat: “Este o veste buna pentru vecinii turci, cu implicații pentru România! Daca Turcia va construi repede infrastructura de evacuare a gazelor pentru aceasta descoperire atunci aceasta ar putea fi folosita si pentru gazul romanesc din vecinatate, daca acesta va fi exploatat vreodata.

Daca investitiile romanesti nu intarziau asa mult din cauza lipsei de asumare a autoritatilor (guvern si opozitie) pentru o solutie de deblocare ar fi putut fi invers, adica Romania putea deveni un hub.

Acum situatia pe teren s-a schimbat dupa aceasta decoperire. Lumea se misca. Ea, din pacate, nu asteapta “consensul” politic romanesc.

Prin aceasta descoperire companiile turcesti devin si un pretendent la cumpararea afacerilor Exxon Mobil din Romania”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *