Reactorul nuclear de la Mioveni: 300 de specialiști și 2.000 locuri de muncă

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Reactorul nuclear de la Mioveni: 300 de specialiști și 2.000 locuri de muncă

Pentru implementarea proiectului ALFRED (Advanced Lead Fast Reactor Demonstrator) la Institutul de Cercetări Nucleare (ICN) din Mioveni (Argeș) va fi nevoie de încă 300 de specialiști, urmând să fie create alte 2.000 de locuri de muncă pe orizontală, a declarat secretarul de stat în Ministerul Energiei, Bogdan Badea, după vizita efectuată la ICN și Fabrica de Combustibil Nuclear (FCN) de la Mioveni.

„Este vorba despre o tehnologie nucleară de generația a patra, capabilă să asigure utilizarea mult mai eficientă a resurselor de uraniu, reducerea cantităților de deșeuri generate și, totodată, creșterea gradului de securitate nucleară”, mai spune Badea.

Proiectul ALFRED, promovat de ANSALDO (Italia), ICN (România) și ENEA (Italia), are ca obiectiv construirea unui demonstrator european de reactor cu plumb (generație IV), de 100 MWh, având ca amplasare de referință România, pe platforma de la Mioveni.

„Guvernul român și-a arătat disponibilitatea, încă din 2011, pentru construirea pe teritoriul său a reactorului de demonstrație răcit cu plumb. Fiind o tehnologie nouă, care nu există încă pe piață, o componentă esențială a proiectului o constituie activitatea de cercetare, dezvoltare tehnologică, inovare și demonstrație”, se precizează în comunicat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *