Recomandăm Conferința The Diplomat-Bucharest  “Beyond Strategy: Oil and Gas Projects in Place”

Publicat pe Categorii Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Recomandăm Conferința The Diplomat-Bucharest  “Beyond Strategy: Oil and Gas Projects in Place”

Publicatia The Diplomat-Bucharest continua seria de evenimente cu “Beyond Strategy: Oil and Gas Projects in Place”, conferinta dedicata companiilor care activeaza in sectorul resurselor energetice, entitatilor care prin implementarea proiectelor de success asigura dezvoltarea durabila si strategica a Romaniei.

Conferinta, care beneficiaza de suportul institutional al Ministerului Energiei, ANRE, ACUE, ACFR, AFEER, ARPEE, ROPEPCA si CNR-CME va avea loc in data de 15 Septembrie 2017 la Hotel InterContinental – Sala Rapsodia, in Bucuresti, cu incepere de la ora 9:00.

Asa cum reiese din cele patru scenarii ale Strategiei Energetice a Romaniei, gazele naturale vor avea un rol important, fiind prevazute cresteri semnificative in mixul energetic incepand cu 2020. Chiar daca in prezent, din hidrocarburi se asigura circa 15% din productia nationala de electricitate, gazele naturale ar putea deveni principalul combustibil in anul 2030 pentru productia interna de energie, cu o pondere de 45%. Pe termen scurt si chiar pe termen mediu, Romania se va confrunta cu o scadere a productiei interne de titei si de gaze onshore, iar gazele naturale din Marea Neagra vor intra in exploatare in prima parte a anilor 2020, un factor decisiv fiind pretul acestora la nivel international. Exploatarea resurselor indigene ar putea fi una dintre optiunile bune in acest moment, atat din punctul de vedere al beneficiilor economice, sociale, cat si din punctul de vedere al obiectivului asumat la nivelul Uniunii Europene. Insa, ideea sigurantei energetice nationale trebuie sa primeze in fata independentei energetice. In aceste conditii, companiile romanesti trebuie sa faca eforturi investitionale considerabile si concertate, in vederea obtinerii sigurantei energetice nationale, prin proiecte de crestere a capacitatilor de inmagazinare si realizarea unor sisteme moderne de transport si interconectare a resurselor. The Diplomat Bucharest adreseaza invitatia la un eveniment care se doreste a fi o dezbatere referitoare la cadrul actual de politici, situatia proiectelor implementate de companiile din sectorul petrol si gaze naturale, planurile de viitor si strategiile coerente prin care Romania poate deveni un hub regional.

Subiecte propuse:

 • Reforma cadrului legal pentru petrol si gaze naturale – masuri si consecinte
 • Rolul Romaniei pe pietele hidrocarburilor din regiune
 • Productia de gaze naturale in contextul liberalizarii pietei si a dezvoltarii proiectelor de interconectare
 • Solutii privind utilizarea cu plusvaloare a gazului natural
 • Protectia consumatorului vulnerabil si competitivitatea celui industrial
 • Perspectiva dezvoltarii unui nou bazin de productie a gazelor naturale in zona Marii Neagre
 • Noul cadru fiscal petrolier in sectorul offshore
 • Regandirea sistemelelor de transport si de distributie a gazelor naturale si rolul depozitelor subterane
 • Romanian ca hub regional – proiecte de infrastructura si interconectare cu statele vecine
 • Interconectarea Sistemului National de Transport titei cu cele ale tarilor vecine
 • Asigurarea exportului produselor si dezvoltarea capacitatilor de rafinare
 • Zacamintele marginale si oportunitatea exploatarii lor
 • Evolutia sectorului de retail de produse petroliere
 • Surse si mecanisme de finantare a proiectelor

Citiți mai multe pe Site-ul Conferintei The Diplomat Bucharest


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *