Recomandăm The Power Table “Cum arată rezultatele financiare pentru anul 2020 și cum investim”, pe 2 martie

Publicat pe Categorii Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Recomandăm The Power Table “Cum arată rezultatele financiare pentru anul 2020 și cum investim”, pe 2 martie
  • InvestTenergy este partener media

In luna februarie, cele mai importante companii listate la Bursa de Valori Bucuresti isi vor publica rezultatele financiare pentru intreg anul 2021. Dupa incheierea perioadei de raportari, pe data de 2 martie 2021, in cadrul primei editii din acest an a evenimentului The Power Table se va discuta despre Cum arata rezultatele financiare si cum investim.

Cu aceasta ocazie, se vor analiza care sunt dividendele potentiale pe care  investitorii le-ar putea primi in aceast an din partea a peste 30 de companii importante, listate pe Piata principala si AeRO, din profitul realizat de acestea in 2020.

Mircea Iliescu, Trainer si Financial Advisor la BVBescu.ro: “Pe 2 martie se implineste 1 an de la primul eveniment The Power Table.  Atunci nu stiam ca va fi ultima ocazie in care investitorii din Piata  de capital autohtona se vor putea intalni fata in fata, pentru o  perioada atat de lunga de timp, in cadrul unui eveniment dedicat lor. Dupa doar cateva zile, pe fondul agravarii situatiei sanitare,  autoritatile au decis sistarea tuturor manifestarilor care presupuneau  un numar mare de participanti astfel ca, la celelalte 3 editii din  2020, ne-am intalnit online. Anul 2020 a fost unul foarte dificil, din multe puncte de vedere:  economic, sanitar, politic, uman. In urma cu 12 luni consideram ca  situatia generata de pandemia de Covid-19 si de restrictiile de  circulatie este foarte ingrijoratoare, toata lumea anticipand un  posibil val de intrari in insolventa sau faliment, nu doar in Romania  ci si la nivel global. Din fericire, companiile mari si foarte mari  s-au dovedit reziliente si au reusit, in multe cazuri, sa se adapteze  noilor conditii de business sau, in restul cazurilor, sa  supravietuiasca. Insa este imbucurator ca astazi, in cazul majoritatii  companiilor listate, nu vorbim despre cat de mare va fi pierderea  aferenta anului 2020 ci, in cel mai rau caz, cat de mult va scadea  profitul.

Raportarile financiare la 9 luni, publicate in luna noiembrie, au fost  un semnal foarte important despre felul in care va arata anul fiscal  pentru companiile listate. Insa, dupa 2 trimestre foarte complicate,  am constatat ca acestea au reusit sa treaca prin perioadele de  lockdown si de restrictii de circulatie mult mai bine decat ne  asteptam. In cazul majoritatii vaste a companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti nu au existat probleme suplimentare semnificative  legate de focare cu Sars-CoV-2 sau probleme legate de intreruperea  fluxului de aprovizionare si livrare.

Majoritatea societatilor listate au publicat valori similare ale  cifrei de afaceri cu perioada similara din 2019. Problemele cauzate de  pandemie au fost insa vizibile in partea de profitabilitate, aproximativ jumatate dintre companiile importante declarand scaderi  semnificative ale profitului, fata de 9M 2019, iar cateva dintre  acestea au inregistrat pierderi. Cifrele la 9 luni par sa sugereze faptul ca societatile listate vor  trece mult mai bine decat ne asteptam peste anul 2020. Cel mai  aprobabil, proportiile inregistrate la 9 luni se vor pastra si in  raportarile anuale. Asadar, ma astept ca cele mai multe companii sa inregistreze venituri oarecum similare fata de anul anterior, insa sa  vedem – in unele cazuri – o scadere medie de 20-30% a profitului raportat. Aceasta scadere se va vedea, cel mai probabil, in  dividendele pe care societatile listate le vor oferi actionarilor. Daca luam in calcul faptul ca pretul actiunilor celor mai multe  societati dintre cele „vanate” de investitori pentru dividende este cel  putin egal, daca nu chiar mai mare cu cel din februarie 2020, este  posibil sa avem o scadere importanta a randamentului acestor dividende.

In acest context, investitorii ar putea sa se reorienteze catre  companiile de growth listate in ultimii ani pe piata AeRO, unde mixul  oferit de acestea – de crestere accelerata, distribuire a profitului  sub forma de actiuni gratuite si atragere de capital de investitii  prin majorari de capital social si drepturi de preferinta – pare sa fi  fost castigator, in ultima perioada”.

Subiectele ce vor fi abordate la prima editie din 2021 a  evenimentului The Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim

Cu Stefan Musgociu, Specialist Business Development si Marketing la Bursa de Valori Bucuresti,  se va discuta despre efervescenta starnita in ultima perioada pe piata Aero, cat au contat listarile din ultima perioada in cresterea interesului investitorilor pentru acest segment al pietei si vom afla care ultimele noutati legate de listarile de la BVB.

Ca de obicei, Mircea Iliescu – Trainer si Financial Advisor la BVBescu.ro, va oferi o prezentarea detaliata a rezultatelor financiare publicate de cele mai importante companii listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Evenimentul The Power Table este organizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti, 2Performant S.A., Evisara (partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, Romania Durabila si Bucuresti Business, Prahova Business si Reusita TV (Parteneri media). Accesul la eveniment este GRATUIT, dar necesita inscriere si confirmare din partea organizatorilor.

Tematica evenimentului:

Se vor analiza companiile relevante listate pe Piata principala si pe segmentul AeRO la Bursa de Valori Bucuresti pentru a afla:

       cum arata rezultatele financiare pentru anul 2020 si care sunt indicatorii importanti din raportari;

       cum investim pentru a beneficia de dividendele si cum calculam aceste dividende;

       facem primele estimari ale dividendelor pe care companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti ar putea sa le distribuie din profitul aferent anului 2020.

Program:

18:00 – 18:05 – Accesul participantilor la evenimentul online

18:05 – 18:30 – Despre efervescenta starnita in ultima perioada pe piata AeRO si care sunt ultimele noutati legate de listari –  Stefan Musgociu, Specialist Business Development si Marketing Bursa de Valori Bucuresti

18:30 – 20:00 – Prezentarea rezultatelor financiare pe anul 2020 – Mircea Iliescu, Trainer si Financial Advisor la BVBescu.ro

20:00 – 20:30 – Sesiune Q&A

Evenimentul se adreseaza investitorilor de la Bursa de Valori Bucuresti si celor care sunt interesati sa investeasca pe Piata de Capital.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *