Recomandăm “Ziua Noului Bauhaus European”, eveniment organizat de Reprezentanța CE în România și EFdeN. LIVE, de la 9.30

Publicat pe Categorii Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Recomandăm “Ziua Noului Bauhaus European”, eveniment organizat de Reprezentanța CE în România și EFdeN. LIVE, de la 9.30

De ziua Pământului, în data de 28 aprilie 2022, Reprezentanța Comisiei Europene în România și EFdeN organizează evenimentul „Ziua Noului Bauhaus European”.

Evenimentul se desfășoară în EFdeN Sustainable City – campusul Facultății de Inginerie a Instalațiilor din București, Bd. Pache Protopopescu, Nr. 66, Sector 2 București. Acesta se transmite live atât pe pagina oficială a Reprezentanței Comisiei Europene în România cât și pe cea a EFdeN.

Vor fi abordate principiile creative și interdisciplinare ale mișcării New European Bauhaus pentru a atinge cele trei valori majore: sustenabilitate, estetică și incluziune. Dezbaterile, în panelul de discuții, reunesc comunitatea, experții, zona de business și cea instituțională. Acestea se vor vedea și prin ochii elevilor care vor lucra creativ la workshop-ul cu tematica cei 3R (reduce, reuse, recycle).

Pentru ca experiența să fie completă, principiile mișcării vor fi întărite prin intervenții internaționale, momente de artă teatrală și vor culmina cu lansarea conceptului pentru punctul de interes Noul Bauhaus European din EFdeN Sustainable City.

Evenimentul își propune să fie cât mai aproape de „zero waste”, așa că vor fi folosite ambalaje biodegradabile și recipiente reutilizabile, iar invitații sunt încurajați să adopte car sharing-ul, mașinile electrice sau transportul cu mijloace alternative.

Prin intermediul noului Bauhaus European, Comisia Europeană își dorește ca Pactul Verde european să devină tangibil și „palpabil”, adăugând o dimensiune culturală transformării economice și tehnologice. Acest lucru este esențial pentru atingerea obiectivului nostru general: Transformarea Europei în primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050. Pentru a atinge acest obiectiv, avem nevoie de: o transformare reală a economiei și a societății noastre și o dezbatere cu privire la modul în care putem trăi cu respect față de natură și de planeta noastră.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.