Record de funcționare a Grupului energetic 4 de la Rovinari 

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Record de funcționare a Grupului energetic 4 de la Rovinari 

CE Oltenia anunță înregistrarea unui record în termoenergetica românească. Grupul energetic nr.4 al Sucursalei Electrocentrale Rovinari are aproximativ 5000 de ore de funcționare fără întrerupere, ultimul paralel cu Sistemul Energetic National fiind realizat în data de 29.08.2016.

Grupul a fost oprit in data de 24.03.2017, dupa 208 zile de funcționare continuă, fără a prezenta probleme tehnice care ar fi necesitat oprirea acestuia, ci ca urmare a cererii scăzute de energie din acest sfârșit de săptămână, comunică CE Oltenia.

Cu o disponibilitate de 100%, grupul energetic nr.4 de la Rovinari a produs în această perioadă o cantitate de energie electrică de peste 1,33 TWh și a realizat servicii de sistem în banda de reglaj de 40 MW, cu cele mai mici valori ale consumului specific de combustibil la nivelul CE Oltenia și cu aport de hidrocarburi de 0,01%. Reprezentanții CE Oltenia spun că cei 1,33 TWh  au asigurat consumul de energie electrică a cca 1.900.000 de familii, timp de 7 luni.

Recordul înregistrat de grupul energetic nr.4 de la Rovinari este rezultatul unui întreg ansamblu de fapte, responsabilități și riscuri, uneori, pe care numai specialiști ai domeniului cu experiență majoră îl pot asigura, declară reprezentanții companiei.

Din totalul energiei produse de CE Oltenia, energia produsă la Rovinari acoperă un procent de peste 40 %, cu toate limitele de mediu respectate. Electrocentrala Rovinari livrează energie în sistem începând din anul 1978. Până în prezent, energia produsă la Rovinari a ajuns la un total de 193 TWh.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *