Recrutări greoaie la CE Oltenia. Se caută șef la Divizia Energie de la începutul anului. Ultimul anunț expiră pe 5 august

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Recrutări greoaie la CE Oltenia. Se caută șef la Divizia Energie de la începutul anului. Ultimul anunț expiră pe 5 august

De mai bine de o jumătate de an se tot caută director pentru una dintre diviziile importante ale companiei – Energie, însă fără prea mult succes. După  demisia lui Aurel Medințu la începutul anului în curs, cel care a condus Divizia Energie timp de trei ani (motivată de faptul că nu poate să colaboreze cu oameni care nu au nicio legătură cu sistemul energetic), pe site-ul companiei au fost publicate, în 3 rânduri, anunțuri de recrutare.

CE-Oltenia-2

O a treia strigare, care – se spune – ar fi ultima, pentru candidații interesați de acest post la CE Oltenia are ca termen data de 5 august 2016. Divizia Energie a fost condusă interimar de actualul Director General (tot interimar) al societății, Ionel Ilie. Potrivit unor surse autorizate, “ar fi ceva candidați înscriși, care însă nu conving, au fost și propuneri de numiri în funcţie din vechea gardă”. O decizie dificilă după cum se derulează recrutările, iar căutările continuă pentru candidatul potrivit să coordoneze activitatea energetică a celui mai mare producător de energie pe cărbune din ţară. Potrivit ultimului anunț de recrutare, candidații care deja şi-au depus candidatura vor fi în continuare luaţi în considerare în cadrul procedurii de recrutare şi selecție fără a fi necesar ca aceştia să întreprindă vreo acţiune suplimentară.

Primul anunț de recutare a candidaţilor pentru ocuparea poziţiilor de director al Diviziei Energie şi director al Diviziei Strategie Dezvoltare, în scopul implementării prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, a publicat în data de 12.01.2016. După 2 luni, a fost redeschisă perioada de depunere a aplicaţiilor pentru procedura de recrutare şi selecţie a șefilor celor două divizii. După alte 4 luni, s-a revenit cu un nou anunț, de data asta de recrutare doar a Directorului Diviziei Energie, fiind redeschisă perioada de depunere a candidaturilor. Pe parcursul procesului de recrutare, CE Oltenia este asistată de asocierea formată din S.C. Quest Advisors S.R.L. şi S.C. Transearch International S.R.L.

Candidatul pentru poziția de Director al Diviziei Energie trebuie să aibă cel puțin 5 ani experiență în sectorul energetic, în special în activitatea de producere energie, 3 ani experiență în managementul de top în cadrul unei companii de succes, cel puțin 3  ani de experiență în activități de exploatare și mentenanță în domeniul termocentralelor, 7 ani experiență profesională, plus experiență în implementare programe de restructurare și eficientizare.

Se schimbă garda și în Consiliul de Supraveghere. Urmează Directoratul

Noi membri ai  Consiliului de Supraveghere urmează să fie selectați, în scurt timp, în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Presa locală scrie că membrii Directoratului CE Oltenia au la dispoziție două săptămâni pentru a-și depune mandatele, la solicitarea Consiliului de Supraveghere pe motiv că aceștia nu își asumă măsurile de restructurare a companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *