Recunoaștere oficială: Energia nucleara = zero emisii de CO2

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Recunoaștere oficială: Energia nucleara = zero emisii de CO2

Energia nucleara a fost recunoscuta pentru contributia sa in procesul decarbonizarii si pentru rolul important in mixul energetic viitor al UE!

Energia nucleara nu are niciun impact advers asupra mediului inconjurator, potrivit analizei comandata de Grupul de Experti Tehnici (TEG) responsabili cu intocmirea Taxonomiei pentru o Finantare Sustenabila intocmita de Joint Research Center (JRC). Se concluzioneaza faptul ca Analiza a scos in evidenta, pe baza de argumente stiintifice, faptul ca energia nucleara poate contribui la mitigarea schimbarilor climatice, impactul ei fiind comparabil cu cel al celorlalte surse cu emisii scazute de carbon deja incluse in Taxonomie, conform unui articol de pe site-ul Politico.

TEG desemnat de Comisia Europeana pentru elaborarea Taxonomiei din perspectiva contributiei surselor de energie la atingerea tintelor de decarbonizare asumate pentru anul 2050 a recunoscut rolul pozitiv al energiei nucleare in decarbonizare prin prisma faptului ca aceasta sursa de energie nu are emisii de gaze cu efect de sera si a a comandat o analiza in detaliu a sustenabilitatii energiei nucleare pe intregul ciclu de viata (Life Cycle Assessment) catre JRC.

Nuclearelectrica deruleaza in prezent proiecte de investitii strategice la nivel national precum Retehnologizarea Unitatii 1 CNE Cernavoda, proiectul Unitatilor 3 si 4, realizarea Instalatiei de Detritiere dar este interesata si de proiecte nucleare inovative, precum reactoare de generatie IV, reactoare modulare mici, producerea de hidrogen curat, producerea de Cobalt 60. Aceste proiecte au rolul de a asigura independenta energetica a Romaniei si atingerea tintelor climatice asumate de tara noastra, de a inova si de a crea aproximativ 20.000 de locuri de munca.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *