Reformă organizatorică la ANRE. Se reduce numărul de directori generali, șefi de serviciu de la 42 la 28. Președintele George Niculescu semnează, astăzi, noua organigramă

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Reformă organizatorică la ANRE. Se reduce numărul de directori generali, șefi de serviciu de la 42 la 28. Președintele George Niculescu semnează, astăzi, noua organigramă

Reformă organizatorică la Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei. Astăzi, 22 decembrie, președintele George Niculescu, va semna noua organigramă a ANRE. Se reduce numărul de directori generali, șefi serviciu!

“Potrivit noii organigrame, din cei 42 de directori generali, șefi serviciu  rămân 28. Noile reglementări legislative obligă la reorganizarea ANRE, prin reducerea posturilor de conducere”, a precizat George Niculescu, în cadrul conferinței de presă organizată la sediul Autorității.

Conform Legii 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, numărul total al funcțiilor de conducere într-o instituție de stat va trebui să fie de maximum 8% din numărul total al posturilor.

Președintele ANRE a spus că au fost consultări cu reprezentanții salariaților privind noua organigramă și discuții cu directorii generali. Reforma organizatorică a ANRE se face fără a afecta activitatea instituției, a precizat Niculescu.

Legea prevedea că cei eliberați din funcțiile de conducere au dreptul de a ocupa o funcție publică de conducere vacantă, de același nivel sau o funcție de conducere de nivel ierarhic inferior, vacantă, corespunzătoare vechimii și studiilor de specialitate, pentru care îndeplinește condițiile de ocupare, potrivit legii. Dacă nu există o funcție de conducere vacantă corespunzătoare, postul ocupat de acesta se transformă în funcție publică de execuție care corespunde studiilor și vechimii în specialitatea funcționarului public de conducere, de regulă, la nivelul structurii organizatorice din care acesta face parte.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *