Regenerabilii și operatorii economici cu obligaţie de achiziție certificate verzi, raportări obligatorii la ANRE până pe 15 februarie

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Regenerabilii și operatorii economici cu obligaţie de achiziție certificate verzi, raportări obligatorii la ANRE până pe 15 februarie

Producătorii de energie din surse regenerabile și operatorii economici cu obligaţie de achiziție certificate verzi  trebuie să raporteze ANRE, până pe 15 februarie, datele pentru monitorizarea sistemului de promovare a energiei electrice din surse regenerabile de energie (E-SRE), în conformitate cu prevederile Metodologiei  aprobată prin Ordinul ANRE nr. 195/2019.

Raportările se realizează prin completarea datelor în machetele care se găsesc pe Portalul ANRE. Producătorii de E-SRE care beneficiază de schema de sprijin prin certificate verzi vot transmite situația costurilor și veniturilor centralelor de E-SRE beneficiare ale sistemului de promovare. Operatorii economici cu obligație de achiziție certificate verzi vor completa macheta pentru monitorizarea tranzacţiilor încheiate.

ANRE face precizarea că, după data limită de transmitere menționată, pentru operatorii economici care nu s-au achitat de obligații vor fi aplicate prevederile de la art. 93 alin. (1) pct. 7) din Legea nr. 123/2012 a energiei electrice și a gazelor naturale, cu modificările și completările ulterioare și cele ale art. 30 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, republicată cu modificările și completările ulterioare. Regenerabilii și operatorii menționați riscă sancțiuni pentru nefurnizarea sau furnizarea incompletă ori incorectă, de către operatorii economici și persoanele fizice cu obligație de raportare la ANRE, a datelor, documentelor și/sau a informațiilor solicitate în baza legii și a reglementărilor în vigoare, la termenele stabilite de ANRE. Amenzile pot fi de la 10.000 lei până la 100.000 lei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.