REPowerEU, planul CE: Creșterea țintelor pentru 2030 pentru sursele regenerabile de energie, de la 40% la 45% și pentru eficiență energetică, de la 9% la 13%

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic, Regenerabile, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic REPowerEU, planul CE: Creșterea țintelor pentru 2030 pentru sursele regenerabile de energie, de la 40% la 45% și pentru eficiență energetică, de la 9% la 13%

Comisia Europeană propune creșterea obiectivului principal pentru 2030 pentru sursele regenerabile de energie, de la 40% la 45%, în cadrul pachetului Fit for 55. O extindere masivă și o accelerare a energiei regenerabile în producția de energie, industrie, clădiri și transporturi va accelera independența, va da un impuls tranziției ecologice și va reduce prețurile în timp, consideră CE.

De asemenea, economiile de energie sunt cea mai rapidă și mai ieftină modalitate de a aborda criza energetică actuală și de a reduce facturile. CE propune să îmbunătățească măsurile de eficiență energetică pe termen lung, inclusiv o creștere, de la 9% la 13%, a țintei obligatorii de eficiență energetică în cadrul pachetului „Fit for 55”.

Comisia  a prezentat astăzi Planul REPowerEU, răspunsul acesteia la dificultățile și perturbarea pieței globale a energiei cauzate de invazia Ucrainei de către Rusia. Există o dublă urgență de a transforma sistemul energetic al Europei: eliminarea dependenței UE de combustibilii fosili ruși, care sunt utilizați ca armă economică și politică și costă contribuabilii europeni aproape 100 de miliarde de euro pe an și abordarea crizei climatice, se precizează în comunicatul CE.

Alte măsurile comunicate:

• va lua în considerare dezvoltarea unui „mecanism comun de achiziție” care va negocia și contracta achizițiile de gaze în numele statelor membre participante.

• va lansa contracte de carbon pentru diferență pentru a sprijini adoptarea hidrogenului verde de către industrie și finanțare specifică pentru REPowerEU în cadrul Fondului de inovare, folosind veniturile din comercializarea emisiilor pentru a sprijini în continuare trecerea de la dependența Rusiei de combustibilii fosili.

Mai multe detalii despre Planul REPowerEU: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_22_3131


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *