Reuters. Black Sea Oil & Gas: Noile taxe afectează dezvoltarea perimetrului Midia

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Reuters. Black Sea Oil & Gas: Noile taxe afectează dezvoltarea perimetrului Midia

Noile taxe impuse companiilor din energie fac dificilă decizia privind dezvoltarea perimetrului Midia pentru Black Sea Oil & Gas, compania care deţine concesiunea din Marea Neagră şi care a primit de la Ministerul Enegiei actul de autorizare pentru efectuarea lucrărilor offshore, relatează Reuters.

Compania, controlată de fondul de investiţii Carlyle Group LP, a descoperit două sonde care ar putea furniza 10 de miliarde de metri cubi de gaze naturale. Producţia ar putea începe în 2020, dar o decizie finală în privinţa investiţiei nu a fost luată.„Impactul noilor schimbări legislative (OUG 114) asupra planurilor noastre de investiţii este extrem de negativ. Capacitatea de a lua o decizie finală este afectată”, a declarat Reuters Mark Beacom, directorul executiv al Black Sea Oil & Gas, scrie Mediafax. Plafonarea preţului gazelor afectează încrederea investitorului că a fi producător în România nu va duce la dezavantaje în raport cu investiţiile din alte ţări, a mai spus Beacom, potrivit Reuters.

Ministerul Energiei a emis, la finele săptămânii, actul de autorizare pentru efectuarea lucrărilor offshore necesare pentru punerea în producţie a gazelor naturale din perimetrul XV Midia, operat de compania Black Şea Oil & Gas. Actul permite începerea construirii infrastructurii offshore a Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *