Reuters. Black Sea Oil & Gas: Noile taxe afectează dezvoltarea perimetrului Midia

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Reuters. Black Sea Oil & Gas: Noile taxe afectează dezvoltarea perimetrului Midia

Noile taxe impuse companiilor din energie fac dificilă decizia privind dezvoltarea perimetrului Midia pentru Black Sea Oil & Gas, compania care deţine concesiunea din Marea Neagră şi care a primit de la Ministerul Enegiei actul de autorizare pentru efectuarea lucrărilor offshore, relatează Reuters.

Compania, controlată de fondul de investiţii Carlyle Group LP, a descoperit două sonde care ar putea furniza 10 de miliarde de metri cubi de gaze naturale. Producţia ar putea începe în 2020, dar o decizie finală în privinţa investiţiei nu a fost luată.„Impactul noilor schimbări legislative (OUG 114) asupra planurilor noastre de investiţii este extrem de negativ. Capacitatea de a lua o decizie finală este afectată”, a declarat Reuters Mark Beacom, directorul executiv al Black Sea Oil & Gas, scrie Mediafax. Plafonarea preţului gazelor afectează încrederea investitorului că a fi producător în România nu va duce la dezavantaje în raport cu investiţiile din alte ţări, a mai spus Beacom, potrivit Reuters.

Ministerul Energiei a emis, la finele săptămânii, actul de autorizare pentru efectuarea lucrărilor offshore necesare pentru punerea în producţie a gazelor naturale din perimetrul XV Midia, operat de compania Black Şea Oil & Gas. Actul permite începerea construirii infrastructurii offshore a Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *