Reuters: CE vrea alertă la insolvențe pentru companii

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Reuters: CE vrea alertă la insolvențe pentru companii

Un proiect de act normativ al Comisiei Europene prevede realizarea unui sistem extern de alertă timpurie pentru companiile europene în pericol de insolvenţă, cu scopul de a reduce problema falimentelor în regiune şi a ajuta băncile să îşi recupereze creditele neperformante, comunică Reuters.

Semnalul de alarmă ar putea fi declanşat de bănci sau firme de contabilitate şi ar putea conduce la o restructurare în ideea de a salva părţile sănătoase ale unei afaceri. Ca o concesie făcută mediului de afaceri, Comisia propune o perioadă de graţie de patru luni pentru a permite companiilor să se restructureze fără a-şi plăti datoriile şi taxele dacă urmăresc o restructurare adevărată, scrie Reuters.

Creditele neperformante din bilanţurile principalelor bănci din zona euro se ridicau anul trecut la aproape 1.000 de miliarde de euro, aproximativ 9% din PIB-ul zonei euro, afectând capacitatea băncilor de a face profit de pe urma creditelor acordate companiilor. Datele furnizate de UE arată că numărul companiilor în insolvenţă a crescut după criza financiară din 2007-2008, în condiţiile în care jumătate din noile firme nu supravieţuiesc mai mult de cinci ani, scrie Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.