Reuters: Gazprom, în negocieri cu Engie să extindă capacitatea de transport a gazoductului Nord

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Reuters: Gazprom, în negocieri cu Engie să extindă capacitatea de transport a gazoductului Nord

Gazprom face demersuri să convingă compania franceză de utilități Engie să se alăture grupului de firme care vor să extindă capacitatea de transport a gazoductului Nord Stream, ce face legătura între Rusia și Germania via Marea Baltică, prin construirea celei de a treia și a patra linii, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul. Reprezentanții Engie (fostul GDF Suez) nu au comentat informația.

Atragerea Engie în proiect vine după ce, săptămâna trecută, compania germană BASF a anunțat semnarea unui memorandum de înțelegere pentru a se alătura grupului de companii care vor să extindă capacitatea de transport a Nord Stream, scrie Agerpres în ediția online.

‘Gazprom și Engie sunt în negocieri, dar încă nu s-a luat o decizie. Problema cheie o reprezintă condițiile în care Engie s-ar putea alătura proiectului’, susțin sursele.

În iunie, Gazprom a anunțat că a ajuns la un acord cu unii dintre principalii săi clienți europeni, grupul anglo-olandez Shell, compania germană E.ON și firma austriacă OMV (proprietarul Petrom) pentru a extinde capacitatea de transport a Nord Stream. Capacitatea noilor conducte va fi de 55 de miliarde de metri cubi pe an, susține Gazprom.

Acesta ar fi al doilea mare proiect de gazoduct destinat să creeze o rută directă pentru aprovizionarea cu gaze naturale rusești a Europei Occidentale. În 2011, Gazprom și partenerii săi occidentali au inaugurat prima fază a proiectului Nord Stream. Prin construirea a două noi linii, cea de-a treia și a patra, capacitatea de transport a gazoductului Nord Stream s-ar dubla, potrivit Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *