România a aderat la Carbon Sequestration Leadeship Forum

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic România a aderat la Carbon Sequestration Leadeship Forum

România a aderat la Carbon Sequestration Leadeship Forum (CSLF), anunță Ministerul Emergiei. În calitate de membru al CSLF, România poate beneficia de sprijin financiar, de asistență tehnică în dezvoltarea politicilor publice sau de cooperare în cercetarea și dezvoltarea capacității tehnologice la nivel național.

cslflogo (1)

În acest context, o delegație a Ministerului Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri condusă de ministrul Andrei Gerea va participa, în perioada 1-5 noiembrie 2015, la o reuniune la nivel înalt a Grupului de lucru a statelor membre organizată la Riad – Arabia Saudită, se precizează într-un comunicat al ministerului.

Carbon Sequestration Leadeship Forum (CSLF) este o inițiativă internațională la nivel ministerial privind schimbările climatice, axată pe dezvoltarea de tehnologii eficiente pentru separarea și captarea dioxidului de carbon (CO2), pentru transport, utilizare și depozitare în condiții de siguranță pe termen lung.

Structura CSLF include 22 de țări și Comisia Europeană. Printre membri se numără: SUA, Germania, Marea Britanie, Franța, Canada, Australia, China, India, Brazilia, Africa de Sud, Uniunea European, și Polonia, care este singura țară membră din Europa de Est.
Proiectele dezvoltate în țările membre CSLF pot obține calificativul „CSLF-recognized Project”, calificativ care, pentru o țară ca România, ar crește competitivitatea proiectului pentru instituții precum UE (de asemenea membră CSLF) și investitori publici și privați.

Importanța CSLF poate fi văzută și prin prisma recunoașterii de către liderii G8 a acestei inițiative ca un mediu principal de cooperare și colaborare cu privire la gaze cu efect de seră. Misiunea organizației CSLF este de a facilita dezvoltarea și implementarea de noi tehnologii în exploatarea resurselor energetice minerale, prin colaborare internațională care vizează înlăturarea obstacolelor tehnice, economice și de mediu. De asemenea, CSLF promovează dezvoltarea sistemelor de reglementare, a cadrului legal, a mecanismelor financiare și instituționale necesare pentru implementarea de noi tehnologii. Membrii CSLF se bucură de sprijin în procesul de dezvoltare a acestor tehnologii într-un mod competitiv și comercial.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *