România a depus PNRR la Bruxelles. Ministrul Ghinea: la Energie, fiecare proiect de investiţie a trebuit explicat

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic România a depus PNRR la Bruxelles. Ministrul Ghinea: la Energie, fiecare proiect de investiţie a trebuit explicat

România a depus oficial Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare la Bruxelles şi urmează evaluarea oficială a Comisiei Europene, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.pe Facebook.

„Am trimis PNRR-ul la Bruxelles, adică în sistemul informatic al Comisiei Europene. La ora 15:30 am terminat de upload-at toate cele 240 de fişiere care înseamnă acum PNRR-ul, împărţit pe aproape 30 de capitole. Suntem aproape de capătul drumului, ca să zic aşa. În acest moment, România are PNRR-ul oficial depus. Urmează evaluarea oficială a Comisiei Europene. Vom avea câteva luni în care vom primi scrisori de evaluare pe fiecare componentă, va trebui să decidem cum ţinem cont de aceste observaţii, astfel încât, la toamnă, să avem planul aprobat şi să mergem mai departe”, a spus Ghinea.

De exemplu, la Energie, fiecare proiect de investiţie a trebuit explicat, a arătat Cristian Ghinea.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat că a primit Planul de Redresare şi Rezilienţă al României. Acesta include reforme şi investiţii pentru a sprijini tranziţia ecologică şi digitală, creşterea inteligentă, sănătatea şi rezilienţa şi politici pentru următoarea generaţie. #NexGenerationEU va contribui la construirea unui viitor mai ecologic şi mai durabil în România, a spus Ursula von der Leyen.

România va putea accesa granturi şi împrumuturi în valoare de 29,2 miliarde de euro pe baza Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, scrie Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *